x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu sare in ajutorul ţuluşilor

Băsescu sare in ajutorul ţuluşilor

de Ion Cristoiu    |    26 Sep 2007   •   00:00

Ca de obicei, discursul de ieri, de la Cotroceni, a fost o sinteză unică de bătut cămpii, minciuni pe faţă şi prostirea opiniei publice in direct la tv



L-aţi văzut vreodată pe Traian Băsescu trecănd, in alai, spre Palat?

Miliţieni isterici pe la intersecţii. Maşini in spate, in faţă, pe margini. Vlăjgani de la SPP, bine hrăniţi pe banii noştri , stănd la ferestrele automobilelor. Pentru ce atătea straşnice măsuri? Pentru ca Traian Băsescu să fie apărat, fiinţa sa unică, ivită o dată la un mileniu din solul sterp in Arhangheli ai Patriei, trebuind păstrată pentru incă un secol de acum incolo? Nici vorbă.

Se iau toate aceste măsuri pentru ca domnul preşedinte să nu sară din mers, plonjănd cu capul pe fereastră, cănd convoiul trece pe lăngă Palatul Victoria. Ori de căte ori dă cu ochii de Palat, pe Traian Băsescu il apucă pandaliile. De doi ani şi ceva se zbate să-l dea jos pe Călin Popescu Tăriceanu. Palatul Victoria, văzut din goana alaiului, ii reaminteşte că guvernul PNL mai există. Un om pe care-l apucă pandaliile trebuie protejat. De el insuşi. Din nefericire, SPP-iştii nu-i pot tăia lui Traian Băsescu telefoanele. Şi astfel, dacă nu se poate, azvărle cu capul prin fereastra maşinii de lux, Traian Băsescu poate da telefoane.

- La SRI, pentru ca ţuluşii de acolo să-i urmărească pe miniştrii liberali.

- La DNA, pentru ca ţuluşii de acolo să le fabrice dosare penale miniştrilor liberali.

Constituţia nu-i permite lui Traian Băsescu să schimbe miniştrii după cum ii dictează trezitul din somn dimineaţa. Căutănd printre crăpăturile Legii fundamentale, Traian Băsescu a găsit un mijloc de a schimba miniştri, ba chiar şi guverne: Suspendarea sub pretextul că sunt urmăriţi penal de DNA. Astfel că ţuluşii de la DNA, comandaţi de ţuluşul şef, Daniel Morar, s-au pus pe treabă. Orice pretext e bun pentru a cere lui Traian Băsescu avizul de incepere a urmăririi penale impotriva miniştrilor liberali. De fapt, pentru a-i oferi lui Traian Băsescu pretextul de a suspenda un ministru liberal: O anonimă, o ştire difuzată de un canal din debaraua lui Sorin Ovidiu Văntu, un zvon public de prin cărciumi, o boare. Intr-o tentativă penibilă de a se apăra, Traian Băsescu a declarat, ieri, că nu sugerează procurorilor DNA pe cine să inhaţe. Are dreptate. Nu le sugerează. Le spune de-a dreptul. Pentru că ţuluşii de la DNA sunt haidamacii săi. Nu intămplător, el i-a apărat din nou, ieri, atacăndu-l pe ministrul Justiţiei. Orice chiabur işi apără slugile! Urmărind cu deştul lista dată prin telefon de Traian Băsescu, ţuluşii iau la rănd miniştrii liberali.

Ca de obicei, discursul de ieri, de la Cotroceni, a fost o sinteză unică de bătut cămpii, minciuni pe faţă şi prostirea opiniei publice in direct la tv. Să lăsăm deoparte, minciunile pe faţă, intre care se numără, de exemplu, afirmaţia că s-a cerut avizul in cazul lui Adrian Năstase pentru un dosar mai vechi. Comunicatul DNA spune clar că e vorba de un nou dosar, disjuns dintr-un dosar mai vechi.

Să lăsăm deoparte, de asemenea, minciuna că faimoasa sa Comisie nu judecă dosarul primit. Cum să nu judece? Legea responsabilităţii ministeriale arată clar membrii Comisiei apreciază dacă probele de la dosar sunt suficiente pentru a se incepe urmărirea penală. Drept urmare, Comisia, alcătuită din jurişti, judecă dacă ministrul e vinovat (şi atunci preşedintele işi dă avizul) sau dacă e nevinovat, dosarul fiind rodul unei hărţuiri politice (şi atunci solicitarea DNA e respinsă). Să ne oprim la afirmaţia potrivit căreia urmărirea penală a unui cetăţean nu inseamnă nimic pentru respectivul, abia instanţa decizănd dacă e vinovat sau nu. Mare pişicher domnul preşedinte!

Cum adică, Parchetul General, DNA işi pot permite să facă dosar penal unui om, să-l tărască prin anchete, să-l trimită in instanţă, să-i ia bani, timp, energie, să-i facă praf imaginea, chiar dacă respectivul e nevinovat?! Iar in cazul unui ministru, să fie chiar suspendat, cum s-au petrecut lucrurile cu Teodor Atanasiu, pentru că, deşi nevinovat, aşa au vrut muşchii ţuluşilor de la DNA? Păi dacă nu e mare lucru să ai dosar penal, de ce nu purcede Traian Băsescu la o demonstraţie, pentru a ne convinge? Să facă uneia dintre fiicele sale o sesizare penală. DNA, potrivit teoriei de la Cotroceni, ii va trănti un dosar penal. O va chema la anchete, o va da pe toate posturile tv ca suspectată de corupţie, o va trimite in instanţă. Instanţa, desigur, o va achita. Iar domnul preşedinte ii va spune fiicei, furioasă că procurorii au comis un abuz incalificabil in cazul ei: Nu-i nimic, fata tatii, n-ai văzut că pănă la urmă instanţa te-a scos nevinovată?!

×
Subiecte în articol: basescu traian editorial dosar