x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu şi-a suit sacii în snowmobile

Băsescu şi-a suit sacii în snowmobile

de Dan Constantin    |    27 Dec 2012   •   15:55

Nu l-am mai văzut demult pe preşedintele Băsescu Traian într-o stare atât de mulţumită. În ajunul  Crăciunului, ieşea călare pe snowmobile din reşedinţa de la Predeal să dea o tură pe pantele pline de zăpadă. Protejat de casca ce-i venea fest pe ţest, cu ochelarii ridicaţi, părea pregătit pentru o înfruntare cu nămeţii, dar gata şi de o partidă de scuba. Îl urmau Eba şI Sida, cu harnaşamentul adecvat, plus paznicii de la SPP. Preşedintele Băsescu Traian nu mai avea nici o grijă, s-a oprit în poartă să dea amabil o declaraţie reporterilor gata să-i soarbă orice urmă de silabă din care să construiască analiştii ipoteze despre soarta ţărişoarei aflată sub noua guvernare veche.

Declaraţia a fost pe măsura momentului festiv: toată răspunderea revine guvernului! Pe barba lui Ponta II se prelinge creşterea economică, moş Crăciun are sediul în Palatul Victoria şI de acolo o să vină tot binele! Dacă va veni şi va putea – şi-a râs omul cu protecţie de kevlar pe bibilică, transmiţându-ne mesajul încălecat pe-o şa de snowmobile.

În aceşti ani, moş Poveste era mai sfătos, ne explica mai pe îndelete de ce trebuie să înghiţim austeritatea, îl privea parcă şi pe el truda în gol a premierului Boc în ediţiile lui fără număr.

Acum preşedintele poate să răsufle liniştit, să înghită sarmaua şi cârnatul fără noduri: are un acord de convieţuire instituţională care nu-l mai obligă să-şi ia în cârcă grijile guvernului condus de fosta pisico-maimuţo-suină.

Preşedintele care a devenit un demnitar de persoana a doua, se dă liniştit pe derdeluş, ia panta în piept cu puterea motorului care nu tuşeşte, şi bate drumul peste munte, pe Valea Azugii, pe la Postăvărie unde îi va ieşi în cale Crăiasa Zăpezii aflată şi ea în concediu. Zâna frunzei turistice este mereu aproape, îi stă alături şI la bine să-i aline durerea liniştii. Pentru că ştie, draga de ea, ca orice femeie pricepută la bărbaţi cât de greu îi este omului pierdut azi printre nămeţi să stea liniştit în banca lui strâmtă de la Cotroceni.

Omul cu cea mai înaltă protecţie din România – având un scut antirachetă deasupra capului de la americani, o umbrelă de vremea rea de la familia politică a PPE, brenduită de doamna Merkel şi de un angajament semnat de fostul premier Ponta 1- ştie că poate aluneca fără griji încă două ierni pe snowmobilele statului. Dacă e cuminte şi nu-l lasă nervii va sta în funcţia de preşedinte la persoana a doua până la coada mandatului. Şi nici nu mai are multă cuminţenie de suportat: iarna asta şi sezonul 2013-2014 în care, după ultima zăpadă, îşi va da sacii jos din snowmobile.

Revăd o fotografie a fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu, alături de familie, pe aleea înzăpezită a reşedinţei din Predeal. Erau şi ei veseli, dar nu aveau căştile de protecţie potrivite.

×