x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu şi "Blatul" cu Antiromânismul!

Băsescu şi "Blatul" cu Antiromânismul!

de Valentin Stan    |    10 Mai 2008   •   00:00
Băsescu şi "Blatul" cu Antiromânismul!

Prietenul lui Băsescu şi al lui Macovei, Frattini, omul lui Berlusconi în Comisia UE, calcă în picioare respectul pentru o ţară comunitară şi intervine în jocul politic intern (...)



Băsescu tace! Noul primar al Romei, Alemanno, care ameninţă să expulzeze imigranţii, este întîmpinat cu salutul fascist şi strigăte de "Duce! Duce!", titulatura lui Mussolini. Băsescu tace! Românii sînt vînaţi în toată Italia, iar Ministrul reformei în noul guvern Berlusconi, Umberto Bossi, anunţă că imigranţii trebuie izgoniţi şi că are "300.000 de martiri gata să coboare din munţi cu puştile fumegînd" (The Daily Telegraph, 1 mai 2008).

Băsescu tace! Berlusconi anunţă "noua Falangă", cu referire la partidul fascist al lui Franco, din anii ’30, în Spania! Băsescu tace! Roberto Maroni, noul ministru de Interne, vrea renegocierea accesului românilor în peninsulă, în afara normelor europene! Băsescu tace! Franco Frattini, fostul comisar european şi noul ministru de Externe, vrea să impună românilor bariera unor venituri minime în Italia ("prag de venit şi obligaţia de a dovedi provenienţa lui legală") călcînd în picioare Directiva 38 din 2004 a UE, pentru a limita drastic accesul românilor în Italia!

Băsescu tace! Ba, nu! Vorbeşte de "blaturi", face vizite la poduri şi povesteşte despre "partea ticăloşită" a sistemului politic, unde sînt de-a valma Tăriceanu, Geoană, Iliescu, Voiculescu, Bolcaş şi alţi "foşti"!

Mai ţineţi minte? Sîntem în 3 februarie 2007. România lui Băsescu se acoperă de ruşine participînd la imundul "atentat" politic de la Roma, împotriva Guvernului de centru-stînga Prodi (omul care a făcut enorm pentru aderarea României la UE), prin aşa-zisa scrisoare deschisă a ambasadorilor (american, britanic, australian, canadian, olandez şi român), care servea lui Berlusconi pentru a-l dărîma pe Prodi, conform intereselor americane în Italia. Aşa-zisa solicitare a americanilor din scrisoare pentru implicarea Italiei, în continuare, în Afganistan, este caz fără precedent. Guvernul italian a aflat de demersul ambasadorilor abia după pu-blicarea scrisorii în La Reppublica!

Mai ţineţi minte? La 13 februarie 2007, Senatul României votează o moţiune anti-Macovei! Prietenul lui Băsescu şi al lui Macovei, Frattini, omul lui Berlusconi în Comisia Europeană, calcă în picioare respectul pentru o ţară membră a Uniunii şi intervine în jocul politic intern, declarînd, cu doar cîteva zile înainte de votul din Senat, conform Rador: "Nu vreau deloc să mă amestec în discuţia despre rezoluţia prezentată de Parlamentul României, dar, în principiu, pot doar să confirm aprecierea mea deplină pentru ministrul Macovei" (TVR, 9 februarie 2007, ora 19:13).

Aţi înţeles? O mînă spală pe alta şi amîndouă sînt "Mani Pulite!" Scrisori anti-Prodi în schimbul susţinerii lui Macovei împotriva Parlamentului României! Totul, spre ruşinea românilor! Mai departe? Păi, Secretarul de stat în MAE, care s-a dezonorat asumîndu-şi ruşinea participării României la "mizeria" de la Roma, Cosmin Vieriţă, este ridicat de Băsescu la rangul de ambasador, la 21 martie 2007! În prezent este ambasadorul României în SUA. Ministrul de Externe de atunci, Ungureanu, care a acoperit "mizeria", pentru jocul politic josnic al lui Băsescu, fără să recunoască răspunderea în "scrisoarea ruşinii", e şeful SIE, azi! Ce a obţinut România? Ura stîngii italiene, care ne ajutase să intrăm în Europa şi dispreţul dreptei italiene, pentru că Berlusconi nu va respecta niciodată o ţară cu profil de slugă! Dovada? Românii noştri sînt hăcuiţi astăzi în Italia, fără nici o reţinere, sub îndemnurile lui Frattini, prietenul tandemului Băsescu-Macovei! Credeţi că Băsescu poate face altceva decît să tacă? NU!

×
Subiecte în articol: basescu editorial