x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu umblă cu Bau-Bau: Rusia şi China

Băsescu umblă cu Bau-Bau: Rusia şi China

de Dan Constantin    |    09 Dec 2012   •   14:57
Băsescu umblă cu Bau-Bau: Rusia şi China
Sursa foto: JULIEN WARNAND/EPA

Chiar în ziua votului, proaspăt ieşit din cabină, Băsescu Traian nu s-a putut abţine şi a ţinut un discurs. Evident, nu unul electoral, să nu cadă direct în laba procurorilor DNA care urmăresc cu intransigenţă procesul electoral în prag de fraudare, ci unul care spunea pe cine să votăm. După îndemnul  să faci ce zice popa, nu ce face popa, Băsescu s-a suit cu picioarele pe politica externă şi de la înălţimea euroatlantismului distilat din sticla domnului profesor (Teacher’s) şi a grăit: am votat ca să nu ne dăm ţara la ruşi şi la chinezi. Bine că ne-aţi luminat, dom’ prezident, credeam că votăm duminică pe nişte flăcăi care apară interesul naţional, nu nişte comis-voiajori care vor să ne bage pe gât marfă de export! Băsescu a votat ca să dăm ţara la americani, iar, ăştialalţi, care îl huiduie pe unde îl prind, care vor să-l alunge de la Cotroceni, sunt plătiţi să voteze să predea România la cheie Rusiei şi, chiar şi mai rău, Chinei!

Băsescu umblă aşadar cu bau-bau, să sperie populaţia, care, se ştie, de când am pierdut jumătate din Moldova, nu se prea aruncă în prietenie cu Rusia. Dar Băsescu pare să fie prin acest apel primitiv – săriţi, vin ruşii, şi au în geamantane şi puzderie de chinezi! – un  preşedinte în afara Uniunii Europene şi chiar a Alianţei NATO. Nici în cele mai dure confruntări politice sau în momentele de mari scăderi de popularitate nu au fost emise asemenea mesaje belicoase la adresa a două mari state. Nici Rusia, nici China nu sunt membre UE sau NATO, dar ambele organizaţii au relaţii strânse cu ţările devenite “duşmanii” lui Băsescu

Aflat într-o prelungită derivă politică, Băsescu Traian apelează la retorica din Războiul Rece, a blocurilor care au devizat Europa timp de decenii. Pentru a masca eşecurile regimului pe care l-a instalat în România după 2004 şi care au făcut din ţară un teren al confruntării politice permanente, care au bulversat instituţiile şi economia, Băsescu Traian vrea să arunce lipsa de direcţie în cârca USL, aflată la guvernare doar de câteva luni. Nu Băsescu a provocat izolarea României, devenită, în regimul condus de el, o ţară atipică; nu Băsescu a reuşit performanţa să nu poată trece testul Schengen; nu sub conducerea lui Băsescu România este monitorizată pentru sistemul de justiţie politizat şi nefuncţional?

 Marele “atlantis” şi “european” a reuşit să atârne pietre de moară procesului de evoluţie a ţării în cadrul UE; guvernele conduse de el au generalizat corupţia, determinând blocarea fondurilor europene!

Punând “anatema” pe frunţile lui Ponta şi Antonescu, declaraţi fără nici un argument “clienţi politici” ai Rusiei şi Chinei, Băsescu face o diversiune grosieră, cu repercusiuni în relaţiile cu cele două ţări care ar vrea să pună cizma pe biata noastră ţărişoară!

Băsescu umblă cu bau-bau prin ţară să sperie lumea, crezându-i pe alegătorii români nişte oligofreni, gata să-i înghită “zicerile”.
Trăienică, nici nu ştii ce mic ai început să fii!

Problema este că acest personaj este încă preşedintele ţării, dar a devenit nociv pentru România!

×