x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bileţelele de amor strică somnul şi butelia nu aduce iubirea

Bileţelele de amor strică somnul şi butelia nu aduce iubirea

de Florin Condurateanu    |    15 Mar 2012   •   21:00

Cand e vorba sa fie omul original si cu idei iesite din comun, e nostim si in somn. Va dati seama ca figuri delicioase de actori precum Florin Piersic si Nae Lazarescu nu puteau sa aiba decat idei dragalase si uschite in cucerirea femeilor. Iata o poveste delicioasa despre felul in care Florin Piersic i-a facut curte viitoarei sotii Anna Seles. Filmau impreuna la Bucuresti pentru productia 'Elixirul tineretii'.

Falnicul Florin Piersic fu­sese fermecat de feminitatea misterioasa a actritei din Cluj. Dupa ce terminau filmarile Anna Seles pleca la Cluj cu vagonul de dormit. Piersic a condus-o la gara, ea s-a suit in tren cu gandul sa doarma pana la Cluj fiind franta de oboseala. Numai ca codana blonda din 'Padurea spanzuratilor' n-a apucat sa lege douazeci minute de somn ca la prima statie la Ploiesti aude o bataie in usa. Era seful de vagon care-si cere scuze, numai ca trebuia sa-i inmaneze un bilet. Mirata Ana Seles il deschide si constata ca era un biletel dragalas de iubire de la Florin Piersic.

Surazand incantata Anna Seles pune biletul de dragoste la loc sigur in poseta si incearca sa adoarma din nou. Numai ca peste o jumatate de ora, cand opreste trenul, ciocaneste la usa cusetei iarasi seful de tren. Care ii mai da un biletel. Domnul Piersic m-a rugat sa va dau si acest bilet la statia Predeal. Iarasi cuvinte dragalase de amor care aduc incantare vedetei din Cluj. Ei bine, n-a apucat sa doarma toata noaptea Anna Sels fiindca la fiecare statie, bine instruit de Florin Piersic, CFR-istul ii batea in usa si ii inmana cate un biletel cu declaratii de dra­goste. Florin Piersic ii daduse un vraf de scrisorele de amor ca sa o in­so­teasca.

Asa a inceput idila incheiata cu casatoria dintre Fat-Frumosul Pier­sic si Ileana Cosanzeana-Seles. Dru­mul pana Cluj a fost o 'dan­telarie' de cuvinte dragalase de amor si somn zero in vagonul de dormit.

Intr-o maniera trasnita plina de haz a incercat sa o cucereasca Nae Lazarescu pe o frumoasa din corpul de balet. Trebuia sa prezinte un spectacol la Sala Palatului unde venea toata conducerea de partid in frunte cu Gheorghiu-Dej. Nae Lazarescu era prezentatorul spectacolului si vine randul corului de la Uzinele Semanatoarea. Pe foaia de prezentare erau scrise o multime de decoratii si diplome pe care trebuia sa le mentioneze ca trofee ale corului muncitoresc de la Semanatoarea. Numai ca tot anuntand diplomele corului Nae Lazarescu s-a incurcat tocmai la numele cantecului si in loc sa spuna ca va urma cantecul 'Tara mea pamant cu flori' lui Nae i s-a im­pleticit limba si a anuntat ca muncitorii de la Semanatoarea vor in­terpreta cantecul 'Tara mea pa­mant de flori'.

A naibi greseala pentru ca tiganii strigau prin spatele blocurilor 'Ia, neamule, pamant de flori!'. I s-au muiat genunchi de frica lui Nae Lazarescu banuind ca va fi pedepsit pentru gafa. Numai ca seful partidului, Gheorghiu-Dej, s-a amuzat si l-a chemat a doua zi la Comitetul Central. L-a intrebat pe Nae Lazarescu: 'Ce-ti lipseste, ma?'. Tremurand, Nae Lazarescu a raspuns dintr-o suflare: 'Nu-mi lipseste nimic, tovarase secretar general'. Amuzat si mai tare Gheorghiu-Dej a continuat sa-l iscodeasca. 'Casa ai, ma?' Nae a raspuns iarasi soldateste: 'Sa traiti, am!', la care Gheorghiu-Dej a ho­ho­tit de ras. 'Ba, tu nu intelegi ca vreau sa-ti dau ceva ca-mi esti simpa­tic?'

Prinzand curaj indragitul comic a spus: 'Dati-mi o butelie de aragaz, tovarase secretar general'. Nae a van­dut butelia si cu banii i-a cum­parat balerinei margelute si cercei. Desi a prapadit cadoul de la seful Partidului Comunist, iubirea cu dansatoarea n-a durat decat o vara.

×
Subiecte în articol: editorial