x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Boabe de mazăre (II)

Boabe de mazăre (II)

de Marian Nazat    |    17 Mai 2012   •   12:28

● Intr-un interviu din martie 2012, intrebat daca isi mentine afirmatia ca nu il va nominaliza niciodata pe Victor Ponta ca prim-ministru, Preaschimbatorul a raspuns superior: "N-as vrea sa dau motive de titluri de prima pagina. Asa ca sa-l lasam pe Victor Ponta, ca nu-i subiect pentru mine in acest moment'. Dar acum, domnule Presedinte ? Chiar vrem niste "motive de titluri de prima pagina', hai, nu va abtineti ! La cate zoaie ati aruncat in toti acesti ani pe democratia de cumetrie...

● Stransura uneperista e iarasi reevaluata. Reevaluatorul nu mai este Basescu, ci "finul' Ponta. Noul guvern avea nevoie de majoritate, iar generalii lu' Oprea au sarit iute, pocnindu-si cizmele. "Sa traiti, servim Patria !', au salutat, cu mana la chipiu, jalnicii purtatori ai uniformelor militare. Deunazi, Comandantul Suprem din Deal ii saltase in grad pentru vitejia de a dezerta din PSD. Maine, poimaine, sigur vor ajunge amirali, intrucat ceva trebuie sa primeasca in schimb. Sa castigi puterea ca sa ii scoti la defilare pe toti astia, zau ca nu merita. Iti anulezi tot discursul din perioada de opozitie si credibilitatea se duce de-a berbeleacul.

● Am trait s-o vad si pe-asta: proaspat unsul Frunzaverde e chitit sa-l suspende pe Base, camaradul de odinioara. Regulamentar, insa, nu orisicum, ce credeati ? E clar, in politica de la noi totu-i posibil ! D-aia avem numai politicieni, si nu oameni politici. Pai, vedeti niscaiva urme de omenie in spectacolul dezolant al ultimilor ani de politica damboviteana ?

● Si senatorii plang, nu-i asa ? Ne-a dovedit-o Sorina, fiica Vrancioaiei, la ceasul motiunii buclucase. Plansul politic are oaresce traditie in vatra traco-dacica. A intemeiat-o Preaplangaciosul Traian. Cu smiorcaielile plebee stoarse in lumina reflectoarelor din calcule electorale. Manierismul plansului basescian si-a irosit incarcatura emotionala, lacrimile sale prefacute nu mai impresioneaza pe nimeni. S-au demodat.

● "Fiti ungurenii mei !', a urlat, asemenea rockerilor heroinizati, ex-premierul MRU. Fereasca Domnul !, mi-am soptit, speriat de posibila inmultire a indigestelor clone. Originalul nu merita multiplicat. Este, vorba lui Nicolae Filimon, un "imbulzit de sine'. In politica, intrucat omul de cultura Ungureanu nu-i de lepadat. Ba apreciat. Altminteri, banuiesc indignarea greilor pedelisti la auzul arogantului indemn.

● La urma urmei, zice Petre Pandrea, in "istoria noastra tradarea echivaleaza cu hainie, te hainesti, adica te departezi de Sublima Poarta'. Asadar, odinioara, tradarea a fost o virtute pe meleagurile cotropite de osmanlai. Romania postdecembrista a cunoscut hainii cu duiumul si, adesea, ele au trecut drept acte de curaj. Ca de pilda, departarea unora de Sublima Poarta Iliescu, ori Constantinescu. Acum este randul Portii Basescu, iar tradatorii sunt primiti cu urale si dregatorii in Divanul tarii...

×
Subiecte în articol: editorial