x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Born in the USA. Back to USSR

Born in the USA. Back to USSR

de Victor Ciutacu    |    12 Mar 2013   •   16:31

Băsescu se simte bine la tribuna de care n-a mai avut parte să se bucure Ceauşescu. Aşa că a venit iar cu alai, să grăiască poporului, la Casa Poporului. Unde l-au aşteptat televiziunile, Ghişe (consecvent în a-i aminti că ar face bine să se care), Zgonea (îmbujorat ca o fată mare inoportunată la aşternut de peţitori) şi-o sală jumătate goală. Că Antonescu, după ce-a fost părtaş la semnarea de la Cotroceni a marii coabitări nocturne Băsescu-Ponta şi a dezbătut liniile directoare ale viitoarei Constituţii cu nasolu' în Aula Academiei, s-a întors la faza negaţionistă. Cică n-avea cum să legitimeze el, prin augusta-i prezenţă, un preşedinte ilegitim. Aşa că şi-a retras oştile din palat. Şi, de-atâta uniune ce e, USL a acţionat iar separat, pesediştii-n sală, peneliştii afară. C-aşa, prin determinare, se termină regimul Băsescu şi se face dreptatea până la capăt.

Altfel, discursul omului care a salvat euro a fost planetar. Mândru ca măgarul la trăsură, a vrut să reamintească mapamondului care se sfâşie de curiozitate şi moare de grija României că el ţine cu NATO, UE şi Schengen. În timp ce, evident, Crin e anti tot. Şi că el, garantul statului de drept, are datoria să bage şi Basarabia-n zona de influenţă a UE. E drept, până acum, ca să-l voteze Chişinăul Mare, a dat cetăţenii la tot cartierul şi a modificat semnificativ structura populaţiei URSS-ului vestic, dar n-o să se ia de la atât între ei membrii marii familii popular europene. Numai că, pentru a-şi atinge măreţele obiective asumate, omul are nevoie ca poporul lui să creadă-n UE obligatoriu (merge să pună-n Constituţie obligativitatea asta sub sancţiune penală), să fie pus repede Morar procuror general cu acte şi să zboare Fenechiu din guvern. La Dragnea parcă, totuşi, s-ar mai îndoi olecuţă, că stă mustăciosu' cloşcă pe actele Dezvoltării şi-ar fi păcat să apară vreun pocinog pe traseul blondei către preşedinţia vilei din Modrogan pe care a renunţat s-o revendice Prince Paul, că partid nu mai e demult.
În timpul ăsta, cât era lumea ocupată să se holbeze-n plasmă la cel mai iubit fiu al PPE, s-a mai făcut o nefăcută. Pe tăcutelea, înainte s-o retragă la bază pe Aspazia (Doamne, sper să nu-i mai sune iar vreun diliu noaptea la interfon), odioşii de la Curtea Constituţională (aoleu, o să devin capitol în viitorul MCV!) au decis că ei sunt singurii care au dreptul să fie mai pensionari decât pensionarii şi că bine-merită până la moarte un spor de ruşine de 80% din lefurile nesimţite de acum. Să fie bine, ca să nu fie rău, vorba regelui nostru Gică Hagi...

×