x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Branca ursului

Branca ursului

de Tudor Octavian    |    16 Oct 2006   •   00:00
Branca ursului

Ilie I. Ilie a inceput sa creasca din nou dupa ce a implinit 45 de ani.

Ilie I. Ilie a inceput sa creasca din nou dupa ce a implinit 45 de ani.

Tampiti mai sunt unii doctori, si-a zis Ilie I. Ilie, cand a descoperit ca crestea cu aproape 1 centimetru pe luna. La 20 de ani, Ilie I. Ilie masura numai 1,60 m, dar i s-a spus c-o sa mai creasca. Nici o problema, l-a asigurat medicul de la incorporare, pana pe la 25 de ani inca te mai inalti. Dar tot scund a ramas. Mai sa fie - s-a minunat Ilie I. Ilie, cand, exact in ziua in care a implinit 45 de ani, a imbracat dintr-o toana niste pantaloni din studentie - ori ceva nu e-n regula cu pantalonii ori cu mine! I-a zis si lui nevasta-sa: Sofico, sa stii ca s-a indurat in sfarsit Dumnezeu si am luat vreo 5 centimetri. S-au dus amandoi goi in fata oglinzii si si-au dat seama ca era adevarat.

Pana la 1,70 m nu s-a sesizat nimeni, insa cand a ajuns la 1,76 m, Ilie I. Ilie a scris la Guiness Book. Ilie I. Ilie crestea in continuare cu cate un centimetru pe luna. Insuficient totusi ca sa i se trimita o comisie si sa-l bage in Cartea Recordurilor, dar destul ca sa-i bage el draci pe toti care-l cunosteau. Cu pantalonii mai era cum era, ca-i cumpara mai mari si-i purta suflecati pe dinauntru. Problema era cu sacourile, ca a cumparat unul nou primavara, vara nu l-a purtat, ca a fost tot timpul arsita, iar cand sa-l imbrace toamna, nu-i mai venea.

Toate astea insa n-au insemnat nimic, pana ce a ajuns la 1,85 m si comisia medicala care l-a examinat i-a dat vestea cea proasta. Avea sa creasca in continuare.

Intr-o zi, Sofica s-a lasat in genunchi in fata lui si s-a pus pe plans. Bate-ma, omoara-ma, Iliuta, a zis ea printre sughituri, eu sunt de vina. In nemernicia mea, c-am dorit, ca orice muiere, barbati inalti si m-am ales cu un sot scurt, ti-am pus decoct de branca ursului in supa. Am citit intr-o revista ca ajuta la barbati si acum proasta de mine nu stiu cum sa te opresc din crescut.

Sofica adunase intr-un sifonier tot felul de reviste cu sfaturi practice. Rasfoindu-le, Ilie I. Ilie a simtit ca-l loveste damblaua. De trei ani, Sofica il trata pe ascuns cu ceaiuri contra impotentei, contra parului de pe spate, contra negilor din calcaie si contra urechilor blegi... In revistele alea erau insemnate cu rosu o sumedenie de fierturi miraculoase: tinctura de barbuta tapului, extract de partu’ tigancii, alifie de buza iepurelui, suc de tartita viezurelui. Ilie I. Ilie si-a dat seama ca de-aia ii ieseau lui galme pe spate si i se umpluse burta de par, de la contraindicatii. Sa nu te superi pe mine, Iliuta - i-a zis ea dupa ce a terminat cu plansul - , ca ti-am vrut binele. Si ce daca-ti cade parul din cap, macar te umpli de par prin alte parti. Cat despre faptul ca ti s-au lungit urechile, eu te iubesc si asa.

Are dreptate Sofica - si-a zis mandru de istetimea nevesti-sii Ilie I. Ilie, band de-acum ceaiurile ei, ca tot omul, de trei ori pe zi, inainte de mese - uite ca-s si eu inalt. Si ce daca un picior a ramas mai scurt, iar celalalt s-a facut mai gros. Tot e bine c-am ramas numai cu doua.
×
Subiecte în articol: editorial ilie