x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bricheta lui Bush

Bricheta lui Bush

de Dan Constantin    |    29 Mar 2008   •   00:00

Preşedintele George Bush jr va dormi la Neptun, în patul lui Ceauşescu. Pe sofaua Elenei va sta dna Laura, întreţinându-se cu Maria, bilaterala românească a întâlnirii. Alături, domnii preşedinţi vor pune lumea la cale: ce dăm noi, ce iau ei. Pe ascuns de muieri vor trage şi una mică-mare, apoi se vor tutui, c-aşa-i obiceiul la americani şi la marinari.• Dan Constantin
Editorialele zilei
● Ion Cristoiu: Împărţirea jucăriilor ● Tudor Octavian: Zodia găinaţului ● Valentin Stan: Simply said: Un Guvern de Imbecili! ● Lucian Mândruţă: Sunt un fraier că muncesc ● Cristina Bazavan: Les Chansons d’amours




Preşedintele George Bush jr va dormi la Neptun, în patul lui Ceauşescu. Pe sofaua Elenei va sta dna Laura, întreţinându-se cu Maria, bilaterala românească a întâlnirii. Alături, domnii preşedinţi vor pune lumea la cale: ce dăm noi, ce iau ei. Pe ascuns de muieri vor trage şi una mică-mare, apoi se vor tutui, c-aşa-i obiceiul la americani şi la marinari. Trec repede la numele mic şi la bă. Aşa că nr. 1 mondial va deveni pentru câteva ore, în intimitatea discuţiei bilaterale, doar Jr. Omul nostru, pentru simplificare, va fi Navy, că d’aia l-au trecut la Casa Albă în comunicat Vasesc. Să-i intre în cap lui Bush, care a învăţat greu tabla înmulţirii la universitate, că "romanian prezi" este cu vapoarele, cu vasele, de aici Vasesc, care tradus liber va fi Navy.


Şi-l va întreba Jr pe Navy ce-i pe la el, prin ţară. Dl prezi Navy, hotărât să-i spună marile secrete româneşti, îi va povesti chestia cu Deaconu. Cum a pus el capăt unui război în iarbă având ca pretext o brichetă aterizată în scăfârlie. Cu o aprinzătoare de doi lei s-a stins o păruială de 20 de milioane de dolari. Nici ONU, nici KAFOR nu puteau să aibă un efect pacificator atât de rapid şi total cum l-a avut bricheta primită din mâna lui Anonimus cuplată cu fluierul lui Deaconu. Jr ascultă, rumegă vorbele lui Navy şi, după încă una mică-mare, faţa şifonată i se lumină. Îi încolţeşte în minte ceva folositor după pălăvrăgeala cu romanian prezi. N-ar merge soluţia brichetei şi la conflictul din Irak? Să cadă o brichetă pe terenul de luptă exact când se bat mai tare soldaţii americani cu irakienii nerecunoscători. Şi să punem, în faza următoare, arbitrul să fluiere sfârşitul luptei. Americanii, ca şi fotbaliştii Stelei, vor fugi repede în cazărmi, irakienii, gazde, vor fi descumpăniţi, dar, iubitori mari de fotbal, vor înţelege regula.


Curcubeul apăru deasupra întâlnirii bilaterale ca la comandă. Jr îl pupă pe Navy şi-i spune cu lacrimi în ochi că este şef peste o ţară binecuvântată! Îi mulţumeşte românului, îl ia de braţ şi-i promite că va fi salvat de Ziua Recunoştinţei. Navy îl întreabă totuşi prevenitor pe Jr: Bine, da cine-i Dascălu în cazul vostru? Jr râde şi-i mărturiseşte secretul: De ce merg eu la Soci? Navy, descumpănit, îi răspunde: Bine, dar decorează-l tu pe Putin.

×
Subiecte în articol: editorial navy