x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bucătăresele politicii parazitează gloria campionilor

Bucătăresele politicii parazitează gloria campionilor

de Dan Dumitrescu    |    11 Iul 2011   •   21:00

Lucian Bute poseda in piata boxului pro­fesionist certificat de producator au­to­rizat al gloriei. Omul este mondial autentic. Iar aura sa de mare campion are in Romania, firesc, stra­lu­cire maxima. Nu ma surprinde, asa­dar, audienta vartoasa a primului meci de centura mondiala pe care Bute l-a sustinut la Bucuresti. Dovada ca romanii inca isi mai amintesc ce-i bu­curia curata chiar si atunci cand sunt inraiti de o crunta persecutie a por­tofelului. Nu am argumentele unui comentariu profesionist in ma­te­rie de box. In consecinta, mi-am asu­mat la meciul de sambata seara pos­tura de suporter subiectiv, Lucian Bu­te fiind proprietarul unui loc de fa­voare in admiratia mea. De aceea nu ma intereseaza absolut deloc nici elo­giile si nici atarnaturile pricinoase ale comentatorilor care afiseaza pre­tio­zitate de specialisti. Prefer sa ma bu­cur, intr-o totala lejeritate su­fle­teas­ca, de victoria pe care Lucian Bu­te a obtinut-o in fata lui Jean-Paul Men­dy.

Atat si nimic mai mult despre meci. Finalul acestuia ne-a abandonat insa, brutal, intr-o ordine de zi din care evadasem doar pret de-o vi­sa­re. Fiindca ceea ce nu reusise Mandy in ring, adica sa-l rapuna pe Bu­te, au incercat sa implineasca im­pos­torii care s-au insinuat prin preaj­ma evenimentului, deghizati in admiratori ai marelui campion. Precupea­ta care a incercat cea mai slinoasa ne­gustorie politica la meciul lui Bute a fost Elena Udrea. Pedeloaica a di­rec­tionat, din fonduri europene, o su­ma importanta de bani catre res­pectivul eveniment. Gestul, corect si binevenit de altfel, ar fi fost de apreciat daca ar fi ramas in justificarea sa oficiala. Adica promo­varea valorilor romanesti, adica pro­mo­varea turismului in Romania. Numai ca bunele intentii au figurat doar in reperto­riul propagandistic.

In realitate, a fost mai mult decat evident faptul ca Ele­na Udrea a acceptat cheltuiala pentru a parazita eve­nimentul printr-o je­nan­ta afisare elec­to­rala. Cocoasa s-a cocotat ca fondanta pe coliva la me­ciul lui Lucian Bu­te. O fi crezut ea ca pe fondul ad­miratiei romanilor pentru Bute ar in­ca­pea si ceva com­pro­mis politic. S-a inselat insa amarnic. Romanasii au gra­tulat-o cu o copioasa portie de huiduieli. Dar vac­cin­ul repudierii n-a avut efect. Taf­noasa a aparut du­mi­nica, in cadrul unei conferinte de presa, pentru a da re­plica. Numai ca penibilitatea re­plicii a dat din nou de pa­mant cu fu­dula basesciana, de­monstrand ca re­zulatele dezastruoase de la examenul de bacalaureat nu sunt deloc intamplatoare. Udroaica s-a dat la Voi­cu­les­cu si la Antene. Numai ca la Romexpo nu au huiduit Voiculescu si An­tenele. Au huiduit doar niste votanti persecutati de impostura iubitilor conducatori.

Duminica, in Piata Constitutiei, a concertat magnificul Bon Jovi. Eveniment incarcat fabulos de iubire si de o stare de bine. La un moment dat, Bon Jovi a luat din pu­blic un steag al Ro­maniei. L-a afisat si, apoi, a cantat infasurat in drapel. Publicul a reac­tio­nat magistral. Asa afisare a brendului de tara mai zic si eu. Campionii, marii campioni, cheltuiesc doar gene­rozitate pentru a ne fi si noua putin mai bine. Lasati-i in sosul lor. Nu-i mai plictisiti cu retete oferite de bu­ca­ta­resele politicii.

×
Subiecte în articol: editorial