x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Candidatii si ingerul Titi

Candidatii si ingerul Titi

de Marius Tucă    |    12 Oct 2004   •   00:00

Theodor Stolojan s-a intors. Scriem asta de parca n-ar fi trebuit sa se intoarca. Cu toate astea stiam ca se va intoarce. Sau banuiam. Probabil nu ne asteptam sa se intoarca atat de repede. Dar cand ne asteptam sa se intoarca? Probabil ca dupa alegeri. Domnia sa ne-a anuntat si duminica, la intoarcere, ca are o problema de sanatate. In continuare! N-avem nici un motiv sa nu-l credem pe Theodor Stolojan.

Sobrietatea sa, seriozitatea aratata de-a lungul timpului ni l-au infatisat ca pe un om care nu stie sa minta. Asadar, avand in continuare probleme de sanatate, nu ne putem permite sa-i reprosam ca n-a raspuns la aeroport la intrebarile aparute dupa plecarea sa! Si, mai ales, sa raspunda la intrebarile pe care le-a nascut conferinta de presa a lui Traian Basescu. Cum ca starea nesanatoasa in care se afla - e vorba de Theodor Stolojan, iar nu de Basescu - a fost cauzata de santajul la care a fost supus. Intelegem ca domnul Theodor Stolojan n-a putut sa tina o conferinta de presa ad-hoc pe Aeroportul Henri Coanda, dar totusi, pentru a nu intari impresia de stat bananier pe care o are uneori Romania, ar trebui facute niste precizari in legatura cu povestea santajului. Si asta cat mai repede! Altfel risca sa-l transforme pe Traian Basescu din candidat la Presedintie in interpretul sau personal. Si zau ca nu e bine deloc pentru domnia sa. Pe de o parte nu e bine pentru ca Traian Basescu are un fel mai aparte de intepretare si se poate interpreta in fel si chip ce ar transmite Theodor Stolojan, iar pe de alta parte ar avea de pierdut Alianta D.A. Sigur, ar fi de preferat ca dupa aceasta conferinta, a lui Theodor Stolojan, deja anuntata de presa, fostul candidat pentru Cotroceni sa nu paraseasca iarasi tara. Daca va face acest lucru, de buna seama riscam sa mai traim o data sceneta despartirii. Ori, politica romaneasca nu poate fi facuta dupa sosirile si plecarile lui Theodor Stolojan. In plus de asta, daca-l mai pufneste inca o data plansul pe Traian Basescu, noi ce ne mai facem?

P.S. S-a casatorit "ingerul Titi" - vocea de atatia si atatia ani din casca mea de la emisiune. Ocazie cu care am aflat cu stupoare ca si ingerii pot deveni sot sau sotie. Mi-e greu sa deschid aici o dezbatere despre sexul ingerilor, asa ca dau "vina" acestei casatorii "ingeresti" pe globalizare.

×
Subiecte în articol: editorial theodor stolojan