x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Candidatura Liei Roberts

Candidatura Liei Roberts

de Marius Tucă    |    10 Feb 2004   •   00:00

Asadar, Lia Roberts va candida la Presedintia Romaniei. Sunt tare curios cum o sa reactioneze contracandidatii sai la aflarea vestii.

Nu de altceva, dar imi aduc aminte foarte bine ce reactii a starnit cu aproape o luna in urma intentia sa de a candida. Repet, subliniez, intentia! Contracandidatii sai, toti barbati, au facut declaratii la limita elegantei, totusi n-au trimis-o la cratita. Ceea ce arata ca nu le-a cazut deloc bine aparitia unui nou concurent. Si asa, fara Lia Roberts, batalia li se parea destul de apriga, aparitia americancei dandu-le socotelile peste cap, ba chiar, unora, incurcandu-le de-a dreptul.

Prin urmare, primele alegeri fara Ion Iliescu pentru functia suprema in stat se anunta a fi nici mai mult nici mai putin decat senzationale. Cu participarea extraordinara a Liei Roberts. Nu stiu in ce masura Nastase, C.V. Tudor si Stolojan vor tine cont de aceasta candidatura. Dar cred ca, daca n-o vor lua in serios, vor gresi. Ba chiar as spune ca strategiile lor electorale vor trebui sa tina cont de noul concurent si sa fie modificate in consecinta. Mai ales ca seful de campanie nu este altul decat celebrul Dick Morris. Care poate fi acuzat de orice, numai ca la facut de presedinti n-are nimeni nimic de comentat in ceea cel priveste. Iar cine crede ca pentru Lia Roberts aceasta candidatua este un moft se insala amarnic. Moftul asta o va costa cateva milioane de dolari, sa fim seriosi.

Putem sa spunem ca poate fi o aventura, dar ce aventura. Batalia va fi cu atat mai interesanta cu cat nu stim de unde o sa ia Lia Roberts voturi, mai exact de la cine si, mai ales, in ce procente. Chiar asa: care sunt candidatii de dreapta din aceasta competitie, plecand de la premiza ca Adrian Nastase este candidatul stangii? Roberts? Stolojan? C.V. Tudor? Poate ca timpul sau candidatii vor raspunde la aceasta intrebare.

Batalia pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale se anunta fascinanta. Iar noi, cu democratia noastra cu tot, nu vom avea decat de castigat. Dumnezeule, ce an ne asteapta!

×
Subiecte în articol: editorial