x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ce devine Palatul Cotroceni?

Ce devine Palatul Cotroceni?

de Dan Constantin    |    18 Iun 2012   •   13:16

Consiliera pentru Economie, Mediul de Afaceri Intern si International a presedintelui Basescu a fost obligata sa plece din functie. Motivul – un angajament semnat cu Securitatea din vremea cand era merceolog la Fabrica de Blanuri din Orastie. Soptitoarea Gatej Corina Alexandrina si-a gasit un loc bun – la Camera de Comert Romano-Americana. Declaratia de avere data la parasirea functiei o arata bine garnisita la capitolul imobiliar.

Judecatorul comunismului, platit pentru opera fundamentala de la Cotroceni, nu a fost deranjat de "colega". Nicoleta Daniela Andreescu a fost consiliera la Cotroceni pana in 2009 la Departamentul Legislativ. A plecat la Palatul Victoria, sa-i administreze premierului Boc, Secretariatul General al Guvernului, cu RAPPS cu tot. A fost demisa de premier pentru ca a atribuit spatii comerciale din patrimoniul RAPPS fiicei si sotului Teodorescu, de care a divortat intre timp cu balamuc. Se judeca acum cu Boc. Exemplu si ea de inalta moralitate.

Lazaroiu Sebastian-Laurentiu a plecat de la Cotroceni din motive personale in mai 2011 si, tot din motive personale, s-a intors acum, pe scaunul care nu se racise, de sfatuitor al presedintelui in momentele de cumpana, cand se arata zorii.
Ilinoiu Anca Ileana a rezistat din 2005 pana la 1 ianuarie 2012 si a plecat intr-o directie necunoscuta.

Ekestein-Kovacs Peter a stat pe post de consilier prezidential pana in octombrie 2011, cand s-a suparat pe motiv de Rosia Montana. A esuat lamentabil in tentativa de a deveni primar la Cluj-Napoca.
Generalul Degeratu a plecat in pensie, in 2010. In timpul serviciului in care nu s-a intamplat nimic, s-au facut multe speculatii despre intalnirile pe care le-ar fi avut cu teroristul Omar Haissam, facut scapat spre Siria.

Valeriu Turcanu a plecat de la Cotroceni din pozitia de purtator de cuvant, calitate in care a tacut apasat mai bine de 6 ani. Motivele retragerii sunt spumoase, dar fiecare isi apara spatele cum crede de cuviinta.
De ce am dat aceste exemple de plecari? Privim cum la Cotroceni se tot aduc oameni noi care au ramas fara slujba din varii motive. Cu exceptia lui Cristian Diaconescu, necesar intr-o zona in care administratia prezidentiala a gafat in serie, noii veniti aduc si ranite pline cu esecuri. Funeriu, Paunescu, Lazaroiu – persoane care s-au implicat in reforme esuate dar asumate de Traian Basescu, par sa fi primit recompense pentru devotament, nu pentru competente. Cei plecati au lasat in institutie partea lor de povesti rele, de "insuccesuri".

De la nevasta traficantului de tigari sinucis, ascunsa prin Canada, la ultima achizitie – Lazaroiu, Palatul apare ca un loc in care se degradeaza rolul si puterea de expertiza. Intre aceste repere, dorinta lui Basescu de a reprezenta tara in toate imprejurarile se afla in opozitie cu realitatea. Statutul de facto al Palatului Cotroceni a fost redus in primul rand prin prestatia institutiei prezidentiale.
Conflictul cu Ponta pare doar o ambitie a neputintei.

×