x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ce nu fac

Ce nu fac

17 Mar 2005   •   00:00

Am citit cu atentie cateva din textele produse de colegii mei de rubrica din Jurnalul. Domnul Corneliu Ciontu (recent desemnat seful unui partid condus de altcineva) "anticipeaza anticipatele" si incearca sa gaseasca o noua doctrina formatiunii sale. Domnul Laszlo Borbely e mai pragmatic si ne spune despre dezvoltarea regionala si cu locuintele sociale. Domnul Adrian Nastase, imediat dupa ce constata cu duiosenie ca "a venit primavara si, treptat, treptat, vor aparea verdeturile, vor zambi legumele la soare" (ah, Doamne, ce romantic e...), ne arunca fix in bratele razboiului sau personal cu presedintele Traian Basescu, razboi pe care tot spera sa-l castige intr-o buna zi. Toti ne arata ca fac cate ceva. Acesti zoon politikon, functionand dupa modelul Hopa Mitica, editorialistii electorali ai Jurnalului incearca sa ne convinga cu faptele lor. "Uite, eu asta fac! Tu?"

Recunosc ca am avut si eu tentatia de a intra in jocul lor. Pret de cateva editoriale, din pacate, chiar am jucat acest rol. Gata. Cred ca e de ajuns. Si nu pentru ca, adesea, e inutil sa vorbesti despre ceea ce faci, ci pentru ca nu vreau sa fiu asemeni lor.

As vrea sa va vorbesc astazi despre ce nu fac si despre ce n-o sa fac niciodata. Si o sa incep prin a va spune ca n-o sa stau pres in fata nimanui, indiferent cine ar fi el. Aud adesea ca sunt omul nu-stiu-cui, de aceea va spun asta, cu mentiunea ca secretara mea v-ar putea confirma cate "va preiau eu mesajul" le-a "oferit" unor personaje grele. Poate ca sunt prea sincer, dar cred ca este bine sa lamurim si "in scris" aceste presupuse relationari politice.

Un alt lucru pe care nu l-as face niciodata ar fi sa actionez in afara spiritului doctrinei politice pe care o reprezint: Omul. Cu oameni lucram, pentru oameni lucram. Sunt multi care n-au inteles asta si care au platit intr-un fel sau altul pentru naivitatea de a crede ca puterea iti permite orice. Exemplele sunt langa noi, vizibile cu ochiul liber, asa ca nu ma puneti sa dau nume. N-o sa uit, asa cum poate unii isi doresc, ca sunt aici pentru a actiona in spiritul si litera legii. Nu voi tolera sub nici o forma coruptia si nici tradarea. N-o sa uit niciodata, de asemenea, gandul pe care l-am avut in ziua in care am avut certitudinea nominalizarii mele la portofoliul Economiei si Comertului: voi conduce o institutie plina de dinozauri, multi dintre ei uitand sa mai iasa si la pensie. E nevoie de o curatenie de primavara.

In fine, vreau sa stiti ca n-o sa-mi uit niciodata familia si prietenii. Gandul la ei si mai ales gandul la fetita mea ma ajuta mai mult decat isi poate cineva inchipui. E bine sa stiti asta...
×
Subiecte în articol: editorial