x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cidul din geamul cârciumii pare întreg

Cidul din geamul cârciumii pare întreg

de Victor Ciutacu    |    01 Mar 2010   •   00:00

Am refuzat să public orice frânturi de informaţii vânturate de Vadim privind starea (precară) de sănătate a preşedintelui României. Pentru că, pe de o parte, o repet, nu fac trafic cu moartea (fie ea şi indusă interesat), respectiv, pe de altă parte, fiindcă preşedintele PRM e mai puţin credibil chiar şi decât Băsescu însuşi. Nici măcar ieri seară, când toată media se isterizase la auzul veştii că şeful statului a trecut pe la Spitalul Militar, nu m-am ostenit să mă preocup în mod special. Aşa că mi-am continuat obişnuitul program şi am ieşit cu prietenii la masă.

L-am văzut, însă, azi-noapte, pe Băsescu, pus în geamul cârciumii, să vadă poporul suveran că stă pe picioare, sfidător şi bolnav. Da, omul ăsta e bolnav de ură. Pe toţi cei îndrăznesc să gândească, să voteze, să trăiască altfel decât cum crede el că e bine. Ce legătură aveau mogulii la care se răţoia el cu starea lui de sănătate? Ce vină au reporterii ăia (chemaţi de binevoitorii Cotrocenilor la noua crăşmă a lui Gino Iorgulescu) că-şi făceau meseria şi încercau să verifice o informaţie pe care, oficial, tăcătorul de cuvânt al unei instituţii publice nu fusese-n stare s-o ofere?

Oriunde-n lumea civilizată, rezultatele "analizelor periodice" ale preşedintelui în exerciţiu sunt accesibile pe site-ul institutiei unde acesta are cartea de muncă. Numai în ţara care angajează şi plăteşte tăcători de cuvânt, un lider politic scelerat publică, într-o revistă, scenarii medicale apocaliptice la care nu se răspunde. În acelaşi timp, "sănătosul de serviciu" face pe interesantul, întretine tensiunea şi, în final, iese-n gura birtului (doar nu în foaierul Operei) şi ne cere să-l credem pe cuvânt de onoare că-i ţeapăn ca erecţia. N-avem lege pentru publicarea pe site a buletinului medical periodic al celui mai înalt om de stat, dar avem o majoritate parlamentară confortabilă care poate rezolva cazul în maxim două săptămâni.

Domnule Băsescu, nici un om normal la cap nu vă doreşte moartea. Nu vă mai răstiţi prosteşte şi resentimentar la jurnaliştii care se chinuie să afle pe surse o informaţie care, dacă nu v-aţi fi înconjurat de numai de pupincurişti incapabili, putea fi dată publicităţii fără nici o problemă. Faptul că vă scot ăştia din când în când în geam (precum, odinioară, îl legaseră castilienii pe Cid în şaua calului, să moară maurii de spaimă) nu vă face absolut nici un serviciu şi nu răspunde la întrebările cât se poate de legitime privind starea dumneavoastră de sănătate. N-am pic de pregătire medicală şi nu-mi permit diagnostice. Dar, la cum arătaţi şi (mai ales) vă comportaţi public, păreţi departe de starea de sănătate perfectă pe care o strigaţi.

P.S. Turcane, eşti un incapabil. Ieşi afară!

articol preluat de pe blogul lui Victor Ciutacu - Vorbe grele

×
Subiecte în articol: editorial