x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine apără România?

Cine apără România?

de Sabina Iosub    |    01 Oct 2018   •   08:10
Cine apără România?

“Facă-se voia neamțului“, pe numele lui Manfred Weber, de această dată. Șpitzul nemțesc s-a înfipt fix în fundul României și timp de două luni suntem iar în gura Europei. Nu săriți, că verzii au cerut primii dezbatere despre noi. Fără populari, era fix tăiat de frunză verde la câini.

Cui folosește ca noi să fim iar și iar atacați? Cine își trage foloasele din permanenta trimitere la colț a țării noastre? Și, mai ales, pe noi cine ne apără?

O să ziceți că poate ar trebui să o facem singuri. Da, știm să ne apărăm. Fiecare pe sine. Scaunul, și funcțiile, și imaginea “impecabilă”. Klaus Iohannis a știut să facă suficient lobby nu care cumva să se voteze rezoluția pe România cât e el la Strasbourg. Și a reușit. Votul va fi în noiembrie. Să se lungească pelteaua, cum s-ar zice.

Azi e dezbatere. În Comisia de libertăți, justiție și afaceri interne. Cu Frans Timmermans la masă. Și niciun oficial român invitat. Nici premier, nici ministru… nimeni! Miercuri e iar dezbatere. În plenul Parlamentului. Cu premierul prezent. Aș zice mai mult ca să asculte, căci timp să explice i-au dat doar 5 minute. 5 MINUTE! Curat-murdar, coane Fănică! 

Revenind… cine câștigă din toată povestea asta? E vreun român învingător? Are cineva vreun vot în plus pentru că ne “amendează” mai-marii Europei? Dă bine la imaginea oricărui român, fie el de dreapta, stânga ori centru?

Când se va găsi cineva să lupte ȘI pentru noi? Noi ăștia toți care formăm România. Noi ăștia, milioane de suflete, milioane de inimi care bat românește? Când va fi țara înainte de toate? Când va fi mândria de a aparține unei națiuni înainte de propriul buzunar?

Și până atunci, noi toți ce facem?

×
Subiecte în articol: sabina iosub