x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine este asasinul generalului Milea?

Cine este asasinul generalului Milea?

de Marius Tucă    |    26 Mar 2004   •   00:00

Marturia sotiei generalului Milea este zguduitoare. Pur si simplu. Domnia sa povesteste cum a auzit impuscatura fatala la scurt timp dupa ce sotul sau o sunase. E de-a dreptul imposibil de crezut ca generalul s-ar fi sinucis dupa ce sunase la telefon si la celalalt capat al firului era sotia sa.

Asadar, ceea ce s-a banuit tinde sa devina o certitudine: generalul Vasilea Milea, seful Armatei, a fost asasinat!

In urma acestei marturii senzationale cerem Parchetului General sa redeschida dosarul Milea. Opinia publica trebuie sa afle adevarul in legatura cu acest eveniment extraordinar care a influentat decisiv ceea ce s-a intamplat in decembrie ’89.

Plecand de la marturia doamnei Milea, Parchetul poate afla cine l-a impuscat pe generalul Vasile Milea si daca acest ordin a fost dat de Nicolae Ceausescu, sau dimpotriva, asasinatul a fost pus la cale de cei care anticipasera evenimentele.

Cine sunt cei care au vorbit la telefon imediat cu sotia generalului dupa ce Vasile Milea fusese impuscat, incercand s-o linisteasca si spunandu-i ca impuscatura s-a auzit afara?

Iata o intrebare al carei raspuns ne poate spune cine este cel care l-a impuscat pe general, ne poate spune cine este criminalul.

Cred ca este obligatoriu pentru Parchet sa redeschida acest dosar care a fost facut uitat prea repede atunci tocmai pentru ca adevarul sa nu iasa la suprafata.

Era ziua de 22 decembrie ’89. Din cabinetul sau generalul Vasile Milea vorbea cu sotia sa la telefon.

O impuscatura a curmat brusc convorbirea dintre cei doi. Generalul Vasile Milea fusese impuscat.

O tara intreaga a fost anuntata ca generalul a tradat si se sinucisese.

Peste putin timp cei doi, Nicolae si Elena Ceausescu, fugeau cu elicopterul de pe sediul Comitetului Central!

×
Subiecte în articol: editorial milea