x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine-l lucrează pe Sorin Oprescu?

Cine-l lucrează pe Sorin Oprescu?

de Ion Cristoiu    |    29 Apr 2008   •   00:00

Iată faptele! Miercuri, 24 aprilie 2008, senatorul Sorin Oprescu îşi depune la Biroul Electoral Municipal candidatura ca independent.Cererii de înregistrare a candidaturii i se ataşează 40.420 de semnături de susţinere, strînse de Sorin Oprescu în doar cinci zile.



Iată faptele! Miercuri, 24 aprilie 2008, senatorul Sorin Oprescu îşi depune la Biroul Electoral Municipal candidatura ca independent.

Cererii de înregistrare a candidaturii i se ataşează 40.420 de semnături de susţinere, strînse de Sorin Oprescu în doar cinci zile.

Momentul depunerii se desfăşoară după tipicul tradiţional în astfel de împrejurări: declaraţii de presă, aplauze, comentarii la televiziuni.
Întreaga opiniei publică sau, mă rog, întreaga opinie publică interesată de politică rămîne convinsă că Sorin Oprescu s-a înscris în cursa electorală. Dată fiind situarea senatorului pe locul întîi în sondaje mai mult sau mai puţin discrete, unii îl dau drept sigur cîştigător al alegerilor pentru Primăria Capitalei.

Miercuri noapte, pe la 23:00, prin redacţiile bucureştene umblă zvonul, devenit rapid ştire, că Sorin Oprescu are probleme la capitolul validare a semnăturilor.

Se spune că la BEM s-au verificat bucată cu bucată cele 40.420 de semnături şi că se prefigurează o respingere a candidaturii.

A doua zi, mai spre prînz, informaţiile de peste noapte se confirmă. Preşedintele BEM, Constantin Marino Marin, judecător la Tribunalul Bucureşti, convoacă o conferinţă de presă pentru a anunţa invalidarea candidaturii lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu depune contestaţie la Tribunalul Bucureşti. Joi, 25 aprilie 2005, Tribunalul îi respinge contestaţia.

Candidatul face recurs la Curtea de Apel Bucureşti. La 25 aprilie 2008, Curtea îi acceptă contestaţia, validînd candidatura lui Sorin Oprescu şi dispunînd înregistrarea acestuia ca independent la alegerile locale pentru Bucureşti.

Toată lumea e convinsă că epopeea s-a încheiat. Inclusiv, Cristian Diaconescu, desemnatul PSD.
Trădîndu-se că i s-a garantat scoaterea din joc a lui Sorin Oprescu, liderul PSD anunţă că în aceste condiţii s-ar putea să nu mai candideze.

Luni, 28 aprilie 2008, a doua zi de Paşte, opinia noastră publică află că o contabilă pensionară, pe numele ei Doina Mocanu, a depus contestaţie la Tribunalul Bucureşti. Pensionara cu pricina declară că nu se află nimeni în spatele său. Că în timp ce toţi românii sărbătoreau Paştele, ea nu avea stare la gîndul că Doctorul candidează în mod fraudulos. şi atît de tare a tulburat-o acest gînd, încît a pus la bătaie pensia sa (de a cărei subţirime o boceşte PSD-ul pe toate drumurile!) pentru a plăti avocat. După respingerea contestaţiei, avocata "sărmanei pensionareă anunţă că va face recurs la Curtea de Apel. Întrebarea vine în chip legitim:

Cine-l lucrează pe Sorin Oprescu?

×
Subiecte în articol: sorin editorial oprescu