x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine o păcăleşte pe Lenuţa?

Cine o păcăleşte pe Lenuţa?

de Dan Constantin    |    25 Iul 2009   •   00:00

Este cât se poate de clar că Elena Udrea şi-a pierdut aplombul ei de avocată de succes. A devenit în ultimele zile nesigură, neglijentă în exprimare. Ieri nu a mai avut nici tăria să se apere singură faţă de acuzele din presă. Dezvăluirile despre cheltuirea fără discernământ a banului public în Ministerul Turismului au trecut ca un tăvălug peste grandoarea ei de Madame Pompadour. Făcută ghem, laminată, speriată, biata femeie l-a trimis la execuţie publică pe un purtător de geantă. Stelică, bun la toate, cum a învăţat de mic, prin holurile de la ARO Braşov, a ieşit să spele onoarea zdrenţuită a instituţiei într-o conferinţă de presă. Cu o citire care se împotmolea în cuvintele mai lungi de două silabe, secretarul de stat a fost foarte convingător. Mi-a dat o şi mai mare încredere că Jurnalul Naţional face o operaţie de salubritate ocupându-se de asemenea paiaţe care jonglează milioane de euro cu inconştienţă, încercând să pară apăsate de greutatea funcţiei. Văzând prestaţia adjunctului de la Turism, am înţeles-o pe doamna ministru care s-a refugiat în Palatul Victoria, încercând disperată să nu stea cu el sub acelaşi acoperiş. Numai că, în absenţa stăpânului, şoriceii joacă pe masă în Palatul CFR. Şi sunt câţiva care s-au dezvoltat până la dimensiunea de şobolan. Cred că la fel a păţit şi penala Ridzi. A condus o echipă de penali care le-a dus pe ea în ancheta DNA şi pe EBa la Bruxelles. Vedeţi cum se despart drumurile oamenilor? Unii decolează spre capitala Europei, alţii alunecă spre Târgşor. Cred că lecţia asta de viaţă îi dă frisoane Elenei Udrea.

Joi seară, Traian a acceptat fără să clipească formarea unei comisii parlamentare şi pentru preţuita lui turistă. Suspect de uşor. La fel de suspectă este lipsa de reacţie a colegilor de partid ai Elenei Udrea. Miroase ca a ceva ce va să însemne că nu se va declanşa şi pentru ea "solidaritatea ţigănească".

Luni ar trebui să mişte şi PD-L-ul, să zică ceva acolo, chiar şi cu juma' de gură. Dacă doar în Sorinache stă apărarea ei, atunci poate să se retragă la îndeletnicirile la care se pricepe de minune - mopul şi croşetatul. Eu totuşi cred că cineva o ia de proastă punând-o să semneze contracte cu mari semne de întrebare. Campania de outdoor de pe Champs Élysée a fost scumpă rău, 18 afişe pentru 36.000 de auro! Eurosport ne-a băgat un preţ de speriat pe care Lenuţa l-a înghiţit. Bregovici, am aflat că, de Paşte, cântă mult mai scump pentru Elena Udrea. La fel de convins sunt că sunt oameni răi care vor să se folosească de semnătura Elenei ca să cumpere în acest an perdele de 75.000 de euro sau cartuşe de toner cât pentru un război. Cine oare ar putea crede că Elena a dat ordin să angajeze o casă de avocatură pentru minister pentru care s-au pus deo­parte 300.000 de euro? Noi vrem să-i deschidem ochişorii ei alunecoşi, să o avertizăm: cineva, un cavaler de ghindă, îi poartă sâmbetele. Şi ce poate fi mai rău pentru o ditamai muierea, aşezată la casa şi ministerul ei, cândva acuzată de aroganţă, să fie luată de proastă de unul mai prost? Cine vrea să o vadă pe doamna Udrea mergând de mână cu Ridzi pe drumul restricţiilor de mişcare?

Am încredere, vorba dlui Băsescu, spusă la necaz, deplină încredere că Elena Udrea este complet curată. Are o baie de invidiat!

×