x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ciumpalacii ignoră marionetele lui Băsescu

Ciumpalacii ignoră marionetele lui Băsescu

de Razvan Barbulescu    |    07 Feb 2012   •   21:00
Ciumpalacii ignoră marionetele lui Băsescu

Aroganta pedelistilor: de la poalele Carpatilor pana la Marea Neagra s-ar intinde desertul daca n-ar sufla ei peste noi. Numai ca, in sirul neintrerupt de victorii, Traian Basescu si ai lui au o singura mare problema: Piata. E alta Romanie, n-o inteleg, nu-i de-a lor, nu e tara sacoselor. Asta ii innebuneste. Piata nu vrea pensii mari, salarii enorme, refuza comedia prafuita "Nicule, mai da-le o suta!".

Piata nu-i mai vrea. Nu le mai suporta ifosele, vuittoanele, dispretul, marlaniile, nerusinarea, hotiile si smecheria ca mod de viata. Ineptii si ciumpalacii nu sunt tranzactionabili. N-au nimic de vandut, nu vor sa cumpere nimic cu inscriptia made in Basescu.

Nucleul dur al inghetatilor, care se strange seara de seara, pe viscol, pe ger, care se lupta cu vesnicul cod portocaliu, care nu s-a lasat speriat de cohortele de derbedei sau de muschii jandarmilor, le va veni de hac.

Proiectul lor: sa reziste pana in primavara, cand se va strange tara, cand Pietele vor fi neincapatoare si multimea va continua sa-i toace pana la disperare: "Jos Basescu!", "Vrem anticipate!".

Guvernul Boc a fost doar maslina ametita, scoasa la taraba din disperare. In materie de psihologie a maselor, nici serviciile nu mai tin pasul, Piata iese din canoanele meseriei. Numirea-surpriza a lui James Bond dovedeste ca Traian Basescu nu intelege nimic din ceea se petrece in Romania.

Ultimul guvern s-a nascut din smecheria perena a dictatorilor – practicarea rotatiei. Ei cad mereu in picioare si revin altfel coafati, ca sa reia ciclul succesurilor de unde le-au lasat.

Cu fostul sef al spionilor pe post de sperietoare, imprumutat de la servicii pentru a salta partidul din cenusiul sondajelor, presedintele si-a retras Guvernul in cala, sa-si linga ranile si sa se incarce psihic ca lotul lui Piturca dupa infrangeri. Suntem singurii care pot salva definitiv Romania. De la poalele Carpatilor pana la Marea Neagra s-ar intinde desertul daca n-ar sufla ei peste noi.

Noul premier vine cu nimbul Matei Hari, pe care oricum greii din partidele senilate ale coalitiei inventate de Basescu nu dau doi bani. Are ordinul sa dreaga busuiocul, sa astearna alegerile la picioarele pedelistilor, intre altele dand si suta de lei prostimii.

Tocmai fiindca nu inteleg Romania din Piata, Basescu & comp. se comporta de ca si cum le-ar fi iesit smenul. Priveste-i atent ca sa le descoperi satisfactia reusitei: multimii trebuie sa-i dai un Boc de ros. Isi inchipuie ca sunt stapanii inelelor, dar le fuge pla­neta de sub picioare.

Surzi si orbi, pedelistii au schimbat de mult orbita, nu mai stiu exact cum se numeste tara in care din cand in cand evolueaza si, ca artistele reformate, traiesc cu aroganta ca sunt de neinlocuit.

Cu picioarele pe pamant, Piata ignora marionetele lui Basescu si sfideaza codul portocaliu: "Jos Basescu!", "Vrem anticipate!", "Jos Basescu!", "Vrem anticipate!"....

×