x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Clarvăzătorul" Băsescu şi "chiromanţia"

"Clarvăzătorul" Băsescu şi "chiromanţia"

28 Iun 2008   •   00:00
"Clarvăzătorul" Băsescu şi "chiromanţia"

Pot încerca şi eu o previziune mică, mică? În 2009, Băsescu merge la groapa de gunoi a istoriei! Ce zici, "chiparosule"? Se adevereşte?



Domnii Ghişe şi Funar au descoperit panaceul universal al echilibrului cosmic între ştirile pozitive şi cele negative. Ce sînt ei? Nişte "pionieri ai spiritului"! "Adăpaţi" la izvorul soluţiilor "hărăzite" de zeii nevăzuţi ai firii, au păşit pe drumul fără întoarcere al zidirii în "maieutica" păşirilor astrale! Nişte grădinari ai "soluţiilor"!

Nu e de mirare că cei doi vizionari s-au întrupat în ţara Demiurgului ctitor de soluţii la toate problemele fiinţării umane. Demiurgul Băsescu a precizat, cu inconfundabilul său har, de pildă, pe 19 iunie 2008, pe aeroport, la plecarea spre Bruxelles, unde Consiliul European (CE) urma să discute despre Tratatul de la Lisabona, după respingerea sa prin referendum de cetăţenii Irlandei: "Este o dificultate, dar am convingerea că astăzi se vor găsi soluţii pentru ca Tratatul de la Lisabona să intre în vigoare cît mai rapid cu putinţă şi, în orice caz, înainte de alegerile europarlamentare din 2009 (…)"!

Pe 19 iunie am precizat în Sinteza zilei, la rîndul meu, că nu se va găsi nici o soluţie, în ziua cu pricina, la situaţia creată prin respingerea tratatului! În Concluziile Preşedinţiei la CE de la Bruxelles, din 19/20 iunie 2008, se preciza la punctul 3: "CE a convenit că este nevoie de mai mult timp pentru a analiza situaţia"! Iar la punctul 5, CE "omora" definitiv speranţele "clarvăzătorului" Băsescu: "CE a convenit, la sugestia Irlandei, să reia această problemă la întîlnirea sa din 15 octombrie 2008, pentru a găsi o cale de a avansa", adică o soluţie! Aşadar, nu s-a rezolvat nimic pe 19 iunie, cum zicea "chiparosul"! Abia în octombrie se reiau căutările cu privire la soluţie! Nu se poate să fi greşit Băsescu atît de mult!
Pe 17 septembrie 2005, cu cîteva zile înainte ca Romînia sa preia preşedinţia Consiliului de Securitate (CSONU), pentru luna octombrie a acelui an, "chiromanţistul" Băsescu făcea altă previziune: "Probabil, în mandatul nostru de preşedinţie a CSONU, va trebui să se găsească o soluţie pentru Kosovo. Din acest punct de vedere, România a început discuţiile cu ţările interesate şi veţi vedea din întîlnirile bilaterale acest lucru, ne propunem ca în mandatul nostru să reuşim finalizarea unei soluţii pentru Kosovo"!

Ce-ai zis Băsescule? Adică, se chinuiră din 1999 de-alde SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, Germania, Italia şi alţi "grei" să găsească o soluţie, fără să reuşească şi o găseai tu, într-o lună? Culmea, CSONU, în luna cu preşedinţia României, a decis să lanseze "procesul politic pentru determinarea statutului viitor al Kosovo" abia pe 24 octombrie 2005! Inutil să vă mai spun că nici Dumnezeu n-ar fi găsit o soluţie la problema Kosovo, între 24 octombrie şi 1 noiembrie, cît mai rămăsese din mandatul României! Inutil să vă mai precizez că provincia Kosovo a găsit "soluţia" (independenţa) abia în 2008 şi în totală contradicţie cu poziţia României!

Pot încerca şi eu o previziune mică, mică? În 2009, Băsescu merge la groapa de gunoi a istoriei! Ce zici, "chiparosule"? Se adevereşte?

×
Subiecte în articol: basescu editorial