x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Clasa zero, haosul programat!

Clasa zero, haosul programat!

de Dan Constantin    |    27 Feb 2012   •   21:00

"Reforma" lui Funeriu isi arata roadele mai repede chiar decat au prognozat criticii Legii educatiei. Cand s-a aflat in dezbatere publi­ca, Palatul Cotroceni a refuzat amendamentele la legea pusa in bratele lui Funeriu de "ganditorii" lui Basescu. Legea avea cateva tinte clare: politizarea scolii de toate gradele, restran­gerea auto­no­miei universitare si include­rea invatamantului privat in schema de finantare cu bani publici. Ele devin pe zi ce trece mai vizibile. Funeriu a gasit prilejul sa se afirme in fata stapanilor, incepand un conflict deschis cu sindicatele, aruncand perfid rezultatele Bacalaureatului exclusiv in carca profesorilor. Mai mult, a dorit ca prin noua lege sa "rezolve" voci autorizate ale invatamantului superior, in primul rand pe rectorii Ecaterina Andronescu (Universitatea Politehnica Bucuresti) si Andrei Marga (Universitatea Babes Bolyai – Cluj), intamplator, fosti ministri ai Educatiei si ca bonus, adversari publici ai presedintelui Basescu.

Funeriu a plecat din post, demis o data cu premierul Boc, dar menirea de a impinge Educa­tia pe spirala haosului programat de Legea educatiei ii revine lui Ca­ta­lin Baba. Un mediocru, dove­dit cu interese de gainar la Universitatea din Cluj, ajuns ministru printr-un concurs de imprejurari; el continua "opera" impotriva elevilor, a parintilor, a ca­drelor di­dactice. A dat un ordin cazon pentru terminarea, pana la 1 martie, a alegerilor de rectori. Face doua magarii: ii scoate de la vot pe cei care au implinit varsta de pensionare – multi profesori si cer­ce­tatori, doctori, cu opere stiin­tifice consistente, somitati in do­me­niu; apoi isi trimite observatori de la minister in comisiile de vot. Nu puneti si camere video, ca la Bacalaureat?

Pentru ca nu-i ajungea scandalul din lumea univesitatii, Baba lucreaza la doua capete: a deschis frontul impotriva celor mici si a familiilor, impunand clasa zero.

Aici, Ministerul Educatiei isi da masura incompetentei: nimeni nu stie cum vor fi inscrisi copiii de 6 ani, pentru ca singura idee este le­garea de glie a viitorilor elevi. Un edict de tip medieval elimina din Legea educatiei libertatea de in­scriere, anulata de Baba prin obli­gativitatea arondarii la scoala de circumscriptie. Anularea clasei zero este ceruta si in Justitie de grupuri de parinti, aratand cat de "benefi­ca" este pentru societate Legea educatiei, atat de laudata de Basescu Traian.

Un grup nociv, care uraste de fapt scoala romaneasca, se afla acum la conducerea Educatiei.

×