x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Clisa jegoasă şi puturoasă a imposturii

Clisa jegoasă şi puturoasă a imposturii

de Victor Ciutacu    |    18 Mai 2012   •   12:38

Presedintele fura telefoane mobile, ministrul (fost al) Educatiei si procurorul general proprietate intelectuala. Fostul premier isi aroga veleitati de constitutionalist si comite cea mai lunga salba de texte neconstitutionale din istoria moderna a Europei. Diversi demnitari isi mistifica jenant CV-urile, isi aroga studii pe care nu le-au frecventat nici macar cu gandul sau cu visul, isi inventeaza diplome si isi confectioneaza pe picior doctorate de pe site-urile de referate.

Proiectele de acte normative abunda in greseli de scriere care ar face sa roseasca un carutas absolvent de scoala profesionala pe vremea odioasei dictaturi, discursurile politice oscileaza intre citate de peluza si agramatisme feroce. Propaganda presedintelui, platita direct de catre stat sau de afaceristi privilegiati de cumetrii si simpatii politice, ii vede numai pe cei din tabara politica adversa. Au trecut 23 de ani de la schimbarea dramatica si sangeroasa a sistemului politic. Strada cenusie e plina de fete schimonosite de ura, de priviri inexpresive si de porniri animalice, de oameni terni care se toarna intre ei cu voluptate si se urasc reciproc cu pasiune.

Valorile probate traiesc discret si trist la limita subzistentei, noi ne mintim in gura mare ca o sa fie bine, hotii si traficantii de influenta declanseaza campanii anticoruptie si tin lectii de corectitudine la televizor. Mitocanii si parvenitii devin repere ale succesului, slugoii cu pretentii intelectuale trec drept exemple de rectitudine morala, iar tara condusa de meritocratii astia se scufunda intr-o mocirla urat mirositoare si clisoasa.

×
Subiecte în articol: editorial