x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cod roşu la fleşcăială. Politică

Cod roşu la fleşcăială. Politică

de Razvan Barbulescu    |    05 Feb 2012   •   21:00

Duminica, inainte de intrarea in vigoare a codului rosu de la ora 18, in Bucuresti era o baltire generala. Motiv pentru care sI primarul gene­ral a apelat la firmele de salubritate, sa se concentreze pe gurile de canale.

Mocirla a fost completata de secretarul general pedelist Ioan Oltean, care, in buna traditie baconschiana, i-a facut albie de porci pe primarii opozitiei, numindu-i "handicapati psihic, care se ascund in ma­ni­fes­ta­tiile huliganice", cot la cot cu ineptii si ciumpalacii.

Cu trei zile inainte de flescaiala de duminica, Elena Udrea adusese, in­direct, un elogiu protestatarilor din Pie­tele tarii, rostind celebrele vorbe: ne-am luat cu salvarea Romaniei si am uitat de oameni. Ca si cum pompierii ar sufla in flacari ignorand locatarii.

Ministrii, zicea Udrea, s-au luat cu munca pana la uitarea de sine, spre binele patriei, a partiilor, a plajelor, a mioarelor de pe imasurile Moldovei dedicate trup si suflet pre­se­dintelui. Trudeau ca orbetii, impiedicandu-se, cand si cand, ba de inepti, ba de ciumpalaci.

Boc a taiat pensii, salarii si pan­glici, dar singurii locuitori pe care ii zarea prin preajma erau Boagiu, Udrea, Igas... incolo, nimic, nu vedea nici un procent din populatie. Exact ca in sondaje. Tara era depopulata. Si cand a scos acel Audi de sub nameti, masina nici n-avea sofer, doar el si viscolul. Elena are meritul ca e prima care a inteles mesajul Pietei, fa­can­du-se ca moare de grija populatiei re­des­co­perite. Patrunzand mesajul pro­tes­­ta­tarilor, a reactionat in conse­cinta, strigand: tara e popula­taaaaaaa.... Dar atunci pe cine am salvat noi din criza?

Ministrul Branconaj a sarit si el ca ars. Cu doua mici si consistente declaratii a mai dat cateva peste ochi limbii romane, recunoscand ca, spre deosebire de restul partidului, el e singurul care a profitat de pe urma protestelor, pancartele si strigarile completandu-i vocabularul.

La ora la care asteptam viscolul, constiinta pedelistilor e coapta. Da sa paraie ca fructul in parg. In consecinta, Piata Universitatii s-a pus pe strans papuci, sute de perechi de papuci, ca sa le inmaneze, in cadrul solemn al codului rosu, Elenei Udrea si colegilor de partid. Plecarea lui Boc ar fi inceputul.

×
Subiecte în articol: editorial