x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Conspiratia sobelor

Conspiratia sobelor

de Marius Tucă    |    02 Noi 2006   •   00:00

A venit iarna, a venit frigul, si scolile, neavand lemne, gaz sau pacura, n-au mai putut fi incalzite si, drept urmare, au trimis elevii acasa?

Guvernantii nostri au avut parte de o descoperire epocala. Si nu asa oricum, ci in prime-time, la o ora de mare audienta. Vestea ar fi trebuit sa se afle in mapele lor, pe ordinea de zi a cabinetelor pe care le conduc, in programul lor. N-a fost sa fie! Printre atatea ordonante de urgenta, proiecte de lege si alte hartoage care ocupa mai tot timpul inaltilor functionari de stat, o astfel de informatie nu s-ar fi putut regasi pe ordinea lor de zi decat dintr-o greseala. Ghinionul lor a stat ca de atatea ori intr-un agent: agentul termic. El este cel care le-a sabotat macar pentru o zi jocurile de culise, alegerile anticipate, constructiile politice si, ma rog, toate coteriile din care lipseste taman cetateanul. Nenorocitul asta de cetatean si "interesele" lui meschine! Cetateanul asta care incurca toate lucrurile cu "interesele" lui neinteresante pentru mai-marii zilelor noastre, "interesele" lui greu de suportat si de rezolvat. Ce bine le-ar fi lor daca legile ar fi doar pentru ei, nu si pentru cetateanul in slujba caruia se afla. Asadar, au aflat cu o surprindere incredibila ca scolile n-au cu ce sa incalzeasca salile de clasa si deci copiii ingheata de frig in banci. Descoperirea i-a lasat deopotriva muti si fara reactie. La asa ceva nu s-au gandit. Nu le-a trecut nici o secunda prin minte. Cum adica? A venit iarna, a venit frigul, si scolile, neavand lemne, gaz sau pacura, n-au mai putut fi incalzite si, drept urmare, au trimis elevii acasa? Este de necrezut, de neconceput. Lucrurile nu pot fi atat de simple pe cat sunt - Imposibil!

In mintea lor trebuie sa fi incoltit o conspiratie pusa la cale de o anumita parte a lumii. Poate ca rusii, poate ca irakienii, poate ca nord-coreenii... E ceva putred aici, cineva trebuie sa fi pus la cale aceasta marsavie fara margini si fara explicatie - copiii ingheata in scoli pentru ca sunt sobele si caloriferele reci?

×
Subiecte în articol: editorial