x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cu Moni şi Vivi în direct

Cu Moni şi Vivi în direct

de Razvan Barbulescu    |    13 Sep 2012   •   17:35

Dupa ce am luat cuviincios la cunostinta (mai mult de teama sa nu ne ia la pumni) ca Dalia Gribauskaite, presedinta Lituaniei, karatista, fost comisar european, a urlat la noi sa ne bagam mintile in cap, sa ne maturizam si sa nu mai furam (asta n-a zis, dar se subintelege devreme ce in tara ei, cu o populatie cat Bucurestiul in luna de proteste "Jos Basescu!", a facut ordine in vreo doi ani), ne-am dedicat show-ului de la Parlamentul European.

Cu Moni sI Vivi in direct.
Buimaciti de scatoalcele luate de Romania la Bruxelles, socialistii si liberalii au redefinit notiunea de puci. Puci e atunci cand sapte milioane nu te vor iar tu ramai. Acum a fost clar pentru toata Europa. Reiesea limpede ca popularii dresati de dna Merkel in "chestiunea romaneasca" si-au facut urechea palnie la agentia de stiri Macovei ­ Preda ­ bursierii ICR.

Altfel, luati la bani marunti, Viviane & comp habar n-au ca strada Comanitei e la Bucuresti, iar Bucurestiul nu-i pe malul Balatonului. Nu mai conteaza. Socialistii europeni treziti si ei de vajnica Norica, un fel de Grybauskaite in vana de concurs, i-au luat la mana pe urmatorii: Reding, Macovei, Basescu. Europeanul Preda Cr. facea pe desteptul, ranjea jignit. Eba se bucura si ea. Credea ca e de bine.

De departe, starul a fost Moni. Un Daniel Morar cu peruca. Stoarsa, neinteleasa, revansarda. Nici taranul de la ’907, din gura Oborului, nu apucase atata dusmanie in priviri. De-aia l-a si mutat Ontanu, ingrozea populatia. Moni isi epuizase timpul, epuizase sala, administratia mai avea putin si stingea lumina. Macovei nimic. Privire de caine batut deposedat de os. Se culcase pe microfon, musca din cabluri. Preda Cr. privea siderat. Il treceau apele, ii cazuse si zambetul de intelectual ofensat care tocmai s-a pricopsit cu o camasa de la ajutoare.

Viviane, oparita. Obraji stacojii, portocalie in taior si-n continut. Adica basista. Simtea puciul in direct. A naibii solidaritate comunitara! Cu acest prilej s-a aflat ca si altii nutreau o simpatie constanta pentru Vivi. Si credeam ca UE ne uraste pe noi.

Un val de afectiune s-a strecurat spre malurile Dambovitei. Prinsa in corzi de Norica, Vivi rezista ca termopanul. Buze stranse, privire de nevasta umilita de amanta la bal. Basescu in ziua suspendarii. Ultragiat, Preda Cr. se ruga in genunchi: lasati-i microfonul lui Moni... nu ne luati microfonul... Moni, culca-te pe el! Leaga-te cu snurul! Cat de departe era momentul de triumf de la geamul veceului din Comanita.

×