x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cum şi-a ales Traian Băsescu procurorii!

Cum şi-a ales Traian Băsescu procurorii!

de Valentin Stan    |    26 Ian 2008   •   00:00
Cum şi-a ales Traian Băsescu procurorii!

Ce să ne mai uităm în dosarul omului, unde s-ar putea să nu existe nimic incriminator, ca în cazul fostului ministru al Apărării, Atanasiu! Ce, noi vrem să nu se producă vreun abuz? Aş! Noi vrem să-i băgăm la procuror! Să curgă sânge în ziare! Să le joace ochii-n cap pe sticla televizorului! Să-i ia mama dracu’ de nenorociţi, care şi-au permis să nesocotească vrerea "Mântuitorului", vestită pe pământ de vocea "Arhanghelului" feminin, cu decolteu academic şi maşină, noaptea, la Cotroceni!


Băsescu anunţa, plin de patos revoluţionar şi hărăzire în lupta cu hidra corupţiei, că îi va trimite pe toţi miniştrii, pentru care procurorii lui cer urmărire penală, "în faţa procurorului"! Asta încă de pe vremea comisiei speciale, care funcţiona la Cotroceni pentru a evalua dosarele celor "propuşi" pentru urmărire penală şi care a fost desfiinţată de Curtea Constituţională. Sigur, până acum, doar miniştrii de la PNL, PSD, UDMR, adică "duşmanii poporului"! Aşadar, ce să ne mai uităm în dosarul omului, unde s-ar putea să nu existe nimic incriminator, ca în cazul fostului ministru al Apărării, Atanasiu! Ce, noi vrem să nu se producă vreun abuz? Aş! Noi vrem să-i băgăm la procuror! Să curgă sânge în ziare! Să le joace ochii-n cap pe sticla televizorului!


Să-i ia mama dracu’ de nenorociţi, care şi-au permis să nesocotească vrerea "Mântuitorului", vestită pe pământ de vocea "Arhanghelului" feminin, cu decolteu academic şi maşină, noaptea, la Cotroceni!


"Cu certitudine, nu voi opri miniştrii să meargă în faţa procurorului (…) Singurul lucru pe care-l analizez, în funcţie de ce este în dosar, dacă şi suspend acel ministru sau nu, când îl trimit în faţa procurorului" (Băsescu, TVR 1, 27 septembrie 2007). La procuror cu ei, toţi, nu mă interesează ce-i în dosar! A, poate să mă uit în el, doar aşa, ca să am ce spune presei, când îi şi suspend!


Baschetbalista justiţiei româneşti, "mintoasa" Kovesi, aleasă de Traian Gură de Aur, cu mâna "Imaculatei" Macovei, cea cu "mapa profesională" doldora de mir şi anafură, se miră, suavă ca un ghiocel răsărit timpuriu, prin troiene, la 9 ianuarie 2007, conform Rador: "Nu cunosc motivele exacte pentru care am fost aleasă sau ce criterii s-au avut în vedere, însă cred că tinereţea nu este un handicap în această funcţie; dimpotrivă, toţi vrem o schimbare" (BBC, 9 ianuarie 2007, ora 18:30).


Sigur, sufleţel, stai liniştită, că n-ai nici un handicap, mai ales moral, iar "schimbare" scrie pe tine din prima zi, când ai fost paraşutată din coşul de baschet direct în capul justiţiei române! Hai, să-ţi arăt eu de ce ai fost aleasă, mânca-te-ar, mama, de copil frumos! La 17 ianuarie 2008, baschetbalista "dreptăţii oarbe" preciza presei, cu prilejul unei şedinţe a Consiliului Superior al Magistraturii, că datele personale din "mapa profesională" a Noricăi Nicolai, nefericita nominalizată pentru postul de ministru al Justiţiei, au fost făcute publice, obligatoriu, în baza legii: "(…) Avem două situaţii distincte. Prima, a unui magistrat care a fost în funcţie şi care doreşte să ocupe o funcţie publică (Nicolai – n.n.). Legea 544, precum şi Legea 677 ne obligă că datele personale ale celor care acced la o funcţie publică sunt date de interes public (…)"!


Să luăm, bunăoară, Legea 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. La articolul 14 (1) scrie negru pe alb: "Informaţiile cu privire la datele personale ale cetăţeanului pot deveni informaţii de interes public numai în măsura în care afectează capacitatea de exercitare a unei funcţii publice"! Aberaţiile din "mapa profesională" a lui Nicolai, inclusiv unele evaluări negative cu privire la anumite "erori" profesionale, care sunt datele ei personale, făcute publice de Parchet, sunt "informaţii" care afectează "capacitatea de exercitare" a funcţiei de ministru al Justiţiei? Aceleaşi evaluări negative din "mapa" lui Macovei au afectat capacitatea de ministru a "Imaculatei"?


Vezi, tu, Codruţa? De-aia ai fost aleasă! Acum înţelegi?

×
Subiecte în articol: editorial