x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Curtea de Conturi, in control la Ministerul Culturii şi Cultelor. Muşamalizare?!... Din nou?!

Curtea de Conturi, in control la Ministerul Culturii şi Cultelor. Muşamalizare?!... Din nou?!

de Florin Chilian    |    26 Sep 2007   •   00:00

Intrucăt nu m-a informat nimeni dintre şefii ierarhici superiori, Victor Bădoiu sau Demeter Andras Istvan, nici verbal şi nici scris, şi nici o altă persoană din acest minister că fac parte din secretariatul tehnic al Comisiei pentru evaluarea candidaţilor şi a proiectelor de management pentru postul de director al Bibliotecii Naţionale a Romăniei, astfel incăt miercuri, 28 martie 2007...."



"Domnului Ministru Adrian Iorgulescu

"… Intrucăt nu m-a informat nimeni dintre şefii ierarhici superiori, Victor Bădoiu sau Demeter Andras Istvan, nici verbal şi nici scris, şi nici o altă persoană din acest minister că fac parte din secretariatul tehnic al Comisiei pentru evaluarea candidaţilor şi a proiectelor de management pentru postul de director al Bibliotecii Naţionale a Romăniei, astfel incăt miercuri, 28 martie 2007...."


"…La fel ca şi in cazul pe care vi-l semnalez, s-a procedat cu nominalizarea mea in tot felul de Comisii ale acestui minister, care au activat in mandatul dumneavoastră, avănd atribuţii de formă, pe care nu mi le-am exercitat niciodată, fiind numai obligată de către şefii ierarhici superiori să semnez in numele Ministerului Culturii şi Cultelor procese-verbale de achiziţii de zeci de miliarde de lei, procese-verbale de negociere cu diferite firme ale căror produse nici măcar nu le-am văzut vreodată, inainte sau după achiziţionarea lor de către minister, nenegociind practic niciodată cu nimeni, toate acele procese-verbale avănd date false de inregistrare. Toţi membrii acelor două Comisii, pe cea de-a treia am refuzat-o cu inverşunare anul trecut, se află in aceeaşi situaţie. Acele Comisii ale acestui minister nu au existat niciodată in fapt, nu au participat la nici un fel de proces de achiziţie legală in acest minister. Unele dintre aceste cazuri la care mă refer au făcut prima pagină in presa din Romănia, fiind semnalate ca importante ilegalităţi, intru totul adevărate, corect prezentate." - consilier Gabriela Ciotingă. Inregistrare la Cabinetul Ministrului Adrian Iorgulescu cu nr. 1282 din 02.04.2007 la registratura Ministerului Culturii şi Cultelor cu nr. 2167 din 02.04.2007 şi la Biroul promovarea creaţiei şi moştenirii culturale scrise cu nr. 902 din 02.04.2007.


Cam aşa se fac marile afaceri in Romănia. Curtea de Conturi este cel puţin complice la furtul din banii publici, dacă nu cumva membrii comisiilor de control care s-au perindat pe la MCC sunt chiar beneficiarii acestor furturi de zeci de miliarde. Face cineva din ţara asta un top al averilor pro-curorilor, judecătorilor sau al membrilor comisiilor de control de la Curtea de Conturi a Romăniei? Că prea nu se mai văd munţii de pe Valea Prahovei de vilele lor!


Auzeam, nu demult, pe la televiziuni, cum şi ce fel de investiţii se vor face la Biblioteca Naţională. Asta e bine, doar că nu inţeleg de ce e ne-voie să fie numit un alt director, şi asta cu incălcarea tuturor legilor. Dacă insă e nevoie de un conducător al instituţiei care să "semneze ca primarul", atunci inţeleg. Sunt foarte mulţi bani acolo… Căt costa guvernul PNL-UDMR cultura romănă? Cam toţi şefii de la cultură din MCC, inclusiv directorii de relaţii internaţionale ale acestui minister, sunt maghiari. Reprezentanţii tuturor minorităţilor din Romănia: evrei, armeni, greci, rromi… etc., toţi aceştia sunt integraţi spaţiului cultural romănesc, fiind asumaţi apoi zonei etnice respective. Excepţia o fac scriitorii şi oamenii de cultură maghiari, care refuză integrarea in fenomenul cultural romănesc atăt căt este el… Banii pentru bibliotecă vin de la o bancă din Ungaria sub forma unui imprumut. Ştie cineva care este dobănda? Firmele acredidate pentru "lucrări" sunt, de asemenea, din Ungaria… De aici... se pierde logica politică, dacă există vreuna... Se pare că proiectul Trigranit Esplanada, dar şi Biblioteca Naţională au fost integrate şi concesionate pe o perioadă de 49 de ani de primarul Videanu, adică PD, pentru că marmura şi granitul trebuie să vină de undeva o dată cu aprobarea proiectului sau mai ales cu aceasta. Nu am nimic cu ungurii. Din contră. Poporul ăsta ne serveşte mereu lecţii de verticalitate nouă, neamului oii. Mă tem insă de politicienii romăni şi unguri de aici, de la noi, politicieni care nu prea au de-a face cu etniile lor, ci cu banii…


Aşadar, Curtea de Conturi este in control la Ministerul Culturii şi Cultelor. Oare acest Iorgulescu va fi ajutat din nou să facă dispărute miliarde? Oare doamnele Manole, Rădulescu şi Chivulescu, de la Curtea de Conturi, vor muşamaliza totul aşa cum au făcut toate celelalte comisii venite in control, numai pentru că pe actele ce arătau furturile stăteau semnăturile prim-ministrului Tăriceanu şi ale ministrului de Externe Ungureanu? Dănsele nu au in control decăt anul 2006, dar, dacă vor ascunde furturile anterioare, mă angajez să le acţionez personal in judecată. Tot zicea un "coleg" de-al meu că sunt "scanda-lagiu". Trebuie să mă ridic la nivelul aşteptărilor, pentru că in familia mea nu e nici un neam de "manivelă", cu atăt mai puţin vreo casă de vacanţă prin Austria. Miliardele dispărute ar trebui să facă obiectul cercetărilor DNA. Dar şi ăştia sunt plini de vile şi sesizări privind incasarea unor drepturi de autor in valoare de sute de milioane pentru nimic scris, vezi Marko Bella… De ce? Sunt lucruri intămplate inainte de 2006, iar raportul Curţii de Conturi nu acoperă perioada respectivă... Insă procesul intentat de mine MCC o acoperă. Taman vremurile cănd din minister au dispărut miliarde, şi pe versanţii munţilor au mai crescut căteva vile. Nu sunt ale mele, dar tot dintr-un fel de "muzică" sunt făcute.

×