x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Datul poalelor peste cap la nivel inalt

Datul poalelor peste cap la nivel inalt

de Ion Cristoiu    |    05 Noi 2007   •   00:00

Miercuri seară, Traian Băsescu a fost invitatul sau, mai bine zis, autoinvitatul emisiunii Naşul de la B1 TV. Mai toate reacţiile, deşi nu atăt de răsunătoare ca altădată, s-au concentrat pe afirmaţiile scandaloase făcute de domnia sa pe parcursul a două ore de emisiune

Miercuri seară, Traian Băsescu a fost invitatul sau, mai bine zis, autoinvitatul emisiunii Naşul de la B1 TV. Mai toate reacţiile, deşi nu atăt de răsunătoare ca altădată, s-au concentrat pe afirmaţiile scandaloase făcute de domnia sa pe parcursul a două ore de emisiune, dominate de beatitudinea că stă Măria Sa, Traian Băsescu, la căţiva metri de el fără să-l curenteze. S-a discutat mai puţin, dacă nu chiar deloc, ciudăţenia pe care o constituie prezenţa preşedintelui la emisiunea realizată de Radu Moraru pe B1. Cu o seară inainte, oaspetele lui Radu Moraru a fost Irinel Columbeanu. Subiectul abordat de junele reporter? Dacă a făcut sau nu sex oral intr-un restaurant controversatul proprietar al trupului in viaţă al Monicăi. In seara următoare, invitata lui Radu Moraru a fost nimeni alta decăt Laura Andreşan, cunoscuta starletă porno a Romăniei. Subiectul abordat? Fanteziile sexuale ale Laurei Andreşan cu bărbaţii care i-au succedat in aşternut. Şeful statului romăn, cel care pretinde a ne reprezenta pe plan internaţional, a fost făcut sandviş tv intre Irinel Columbeanu şi Laura Andreşan. Subiectul abordat de Traian Băsescu? Reformarea clasei politice din Romănia. Traian Băsescu a reuşit astfel să văre şi mai adănc instituţia Preşedinţiei in fecalele societăţii romăneşti. După popasurile la Golden Blitz, aluziile sexuale, de bărbat ajuns la vărsta critică, făcute unei jurnaliste, hăhăiturile cu nuanţă de behăituri, am trăit s-o vedem şi pe asta: Abordarea unui subiect precum reforma clasei politice in rănd cu subiectul sexului oral al lui Irinel Columbeanu şi cel al coitului cu şi fără prezervativ al Laurei Andreşan.

In efortul de a explica această nouă cădere in mizeria de mahala a unei instituţii pe care cei doi preşedinţi anteriori au păstrat-o intr-un plan de respect naţional, unii au invocat o posibilă blocare a lui Traian Băsescu pe alte posturi de televiziune. Alţii au sugerat un mişmaş intre Traian Băsescu, stăpănul ţuluşilor de la DNA, şi proprietarii postului B1, oameni de afaceri pasibili oricănd de o anchetă penală. Nici unul dintre aceste argumente nu stă in picioare. Nu cred să existe post tv care să refuze un interviu cu şeful statului. Sunt şi alte posturi ale căror patroni sunt in negustorie cu Stăpănul ţuluşilor de la DNA. Explicaţia aberaţiei intruchipate de prezenţa preşedintelui Romăniei la o emisiune profilată pe penisul lui Irinel Columbeanu şi vaginul Laurei Andreşan ne-o dă insăşi prestaţia lui Traian Băsescu pe parcursul dialogului de miercuri seară. Irinel Columbeanu, Laura Andreşan, asemenea altor vedete din Romănia televiziunilor de mahala, sunt personaje obsedate de a se păstra cu orice preţ in atenţia marelui public. Deşucherile, dezgolirea intimităţii, gesturile destrăbălate sunt menite a stărni scandal şi, prin asta, a le satisface nevoia bolnăvicioasă de popularitate ieftină. Prestaţia lui Traian Băsescu a stat şi ea sub semnul acestei nevoi care-i defineşte personalitatea. Miercuri seară, la o emisiune tv de tip tabloid, n-a fost prezent un bărbat de stat responsabil, nici măcar un politician animat de ambiţii periculoase, ascunse, ci o starletă in stare să facă orice pentru a provoca un scandal mediatic. Cine citeşte cu atenţie transcriptul emisiunii constată, nu fără surprindere, că dincolo de prestaţia televizată nu se ghiceşte nici un scop, nici măcar unul ticălos. Altfel spus, ar fi zadarnică pierdere de vreme să te intrebi ce scopuri politice mai mult sau mai puţin importante a urmărit şeful statului romăn cănd a decis să fie prezent la emisiunea de tip tabloid de pe B1. Traian Băsescu a vrut să provoace un nou scandal. Aşa cum am mai scris de numeroase ori, logica starletei duce fatal la amplificarea gesturilor şocante. Unui anunţ că are blenoragie trebuie să-i urmeze, prin escaladare, o ridicare a poalelor şi arătatul fundului in direct. Cum astfel de gesturi nu mai pot fi repetate, deoarece nu mai şochează pe nimeni, starleta socoteşte că trebuie să pună la cale noi momente şi mai sfidătoare ale regulilor de minimă civilizaţie.

Traian Băsescu şi-a dat seama că pentru a provoca un nou scandal, menit a-l menţine in prim-planul atenţiei publice, trebuie să purceadă la o escaladare spectaculoasă in materie de afirmaţii scandaloase. Aşa se explică taxarea unui ministru drept tănăr mafiot obraznic, lansarea unor gogomănii istorice (Ion Iliescu a condus Romănia şi in timpul preşedinţiei lui Emil Constantinescu!), prezentarea unor zvonuri de piaţă de peşte drept informaţii sigure, primite la Cotroceni de la SRI (conspiraţia pentru difuzarea Raportului CSM despre Doru Ţuluş), smiorcăiala de fată inşelată din telenovelă (aşa-zisul refuz de la TVR). Pentru a-şi putea da poalele peste cap, Traian Băsescu avea nevoie de un climat de deşănţare. Nu i-l putea asigura decăt o emisiune specializată in sex oral şi fantezii erotice. Ratingul emisiunii de la B1 a fost slab, mult sub cel in care OTV despică in patru dispariţia Elodiei. Următorul popas al lui Traian Băsescu va fi la OTV. Să dezbată, impreună cu Lazarus, dacă numitul Cioacă şi-a făcut intre Braşov şi Răşnov treaba mică sau treaba mare!

×
Subiecte în articol: basescu traian editorial irinel columbeanu