x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De ce dispar blondele? Fiindcă se vopsesc!.

De ce dispar blondele? Fiindcă se vopsesc!.

de Toma Roman Jr    |    10 Iun 2011   •   21:00

Inca de la inceputul anilor 90 ai secolului trecut, cand am debutat in presa, i-am iubit pe 'oamenii de stiinta britanici'. Cand nu se intampla nimic spectaculos in tara si nu aveam cu ce sa umplem paginile de ziar, gaseam pe agentiile de presa o cercetare oportuna a astora. Tenaci, ei descopereau ca vinul de coacaze mov consumat in mod regulat duce la cresterea diametrului penisului cu 1,2 mm, ca gusterii sunt atrasi de bikinii de culoare rosie sau ca laptele de iak desfunda urechile daca e consumat in timpul zborurilor supersonice. Probabil ca ar fi studiat si gaina care face pui vii, cu trei picioare, daca nu le-ar fi luat-o, magistral, inainte Ion Cristoiu.

Recent, misteriosii britanici, pe care-i percep ca pe o loja formata din genii anonime, m-au bulversat iar. Un grup de antropologi din Canda (tot parte a imperiului britanic, sac!), citati de fostul organ al CC al PCUS, Pravda, transformat in 'publicatie rusa' au ajuns la concluzia ca blondele or sa dispara pana in 2020, din ratiuni legate de hrana si mai stiu eu ce. Initial m-am gandit ca jurnalistii rusi au consumat in seara redactarii stirii atata vodca pana au vazut brunet in fata ochilor. Apoi, in sufletul meu a rasarit un mugur de speranta, cum ca stirea e adevarata si cel putin pana in 2020 vom scapa de Elena Udrea. M-am hotirat sa incerc o ancheta pe cont propriu. Mai intai mi-am cercetat mama, initial blonda. Pe motiv de varsta, a incaruntit.

Langa casa mea locuieste o pustoaica relativ pitipoanca, trendy cu orice pret. Le apreciaza pe Moni si Oana, se vaxuieste cu tot felul de chestii scumpe si isi ruineaza parintii cu stare materiala peste medie cerandu-le bani pentru toale si alte chestii la moda. O cheama Dana, dar isi spune Riana. O stiam de cand era mica, avea un par blond-saten chiar frumos. Cam in jurul datei de 15 mai, am vazut-o neagra ca pana corbului pe cap. Am intrebat-o ce e cu 'schimbarea la ceafa' si mi-a zis: 'Nu se potrivea. Am dat o groaza de bani sa ma bronzez, ca vine vara, si nu se putea sa nu se asorteze parul cu restul corpului.'

Recent, m-am intalnit cu o amica veche de-a mea, femeie politica in garnitura a doua a partidului de guvernamant. Pe vremuri, avea o coama blonda care o facea sa semene cu o leoaica. Acum e tunsa scurt si roscata. M-am uitat intrebator la ea. A fost sincera cu mine: 'Consilierii din opozitie faceau bancuri cu blonde, iar vecinii, stiind cu ce ma ocup, imi spuneau juma de Udrea. Ma saturasem, am si eu personalitatea mea.'

I-am sugerat ca a procedat gresit. Daca tot se vopsise, ar fi trebuit sa-si caneasca parul in portocaliu, din respect pentru nobilele idealuri pedeliste.

×
Subiecte în articol: blonde vopsea de par disparitia blondelor