x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De la circul din sport la circul din politica

De la circul din sport la circul din politica

de Marius Tucă    |    07 Mai 2004   •   00:00

Presedinti de cluburi, antrenori, sponsori si maseuri, preparatori fizici, cu totii se inghesuie sa intre-n politica dupa ce fotbalul nu le mai spune mare lucru.

Sau, ma rog, le-a oferit suficiente blaturi pentru a putea trage la o liga superioara, unde sunt mai multi bani, mai multe privilegii si, uneori, mai mult circ. Este posibil ca, in ritmul asta, emisiunile de televiziune dedicate fotbalului sa fie totuna cu „tribuna parlamentara".

Pana atunci, insa, emisiunile cu pricina au fost studiouri electorale pentru mai-marii fotbalului, care presedinte de club, care sef de liga, care antrenor al nationalei. Si este doar campania locala. Probabil ca in campania pentru alegerile parlamentare vor da buzna si cei care tund gazoanele stadioanelor, plus cei care schimba scorul de pe tabela. Nu de alta, dar daca e bal, atunci bal sa fie.

Dar pana atunci, conform Legii electorale, din 8 mai, o data cu startul campaniei pentru alegerile locale, nici un post de televiziune nu mai are voie sa-i prezinte pe candidati decat la emisiunile politice. Ceea ce inseamna ca mai-marii fotbalului nu vor mai putea aparea pe la stirile sau emisiunile sportive, fiind inlocuiti eventual de neveste, frati, surori, verisori din frati si cumnati. O astfel de emisiune poate sa aiba urmatoarea componenta a platoului: sotia lui Mitica, verisoara lui Gigi, copiii lui Puiu si cumnata lui Pinalti. Sau o alta varianta posibila ar fi participarea extraordinara a politicienilor care nu sunt implicati in fotbal. De asemenea, jurnalele vor fi modificate dupa cum urmeaza: primele stiri vor fi despre fotbal, iar ultimele despre politica. Primele cu parlamentari, ultimele cu presedinti, antrenori, masori s.a.m.d.

Este spectacolul pe care-l meritam. Poate ca pana la toamna vor intra in hora si jucatorii, un Mutu, un Chivu, da bine la imaginea Romaniei si, de ce nu, sefii galeriilor. Parca-l si vad pe Gigi Corsicanu cum va deschide lucrarile Parlamentului, in calitatea sa de presedinte al Senatului.

×
Subiecte în articol: editorial