x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Demiterea fălcosului ar lustrui pînă la sublim dictatura proştilor

Demiterea fălcosului ar lustrui pînă la sublim dictatura proştilor

de Dan Dumitrescu    |    01 Sep 2008   •   00:00

Scăpărări de cremene în campionatul primei ligi. Surprizele apar la tot pasul. Fudulia destulă a granzilor nu mai sperie pe nimeni. Revolta micuţilor este certificată prin punctele din clasament şi note mari la purtare. Politehnica Iaşi şi-a reinventat bărbăţia la Cluj, în meciul cu CFR-ul. Garizii lui Ionuţ Popa au cîştigat primul punct după şase etape tocmai în bătătura campionilor. Cu ceva şanse, moldovenii ar fi putut înmulţi cu trei recolta din Ardeal. Pentru ieşeni botezul punctelor prinde bine oricum.



Scăpărări de cremene în campionatul primei ligi. Surprizele apar la tot pasul. Fudulia destulă a granzilor nu mai sperie pe nimeni. Revolta micuţilor este certificată prin punctele din clasament şi note mari la purtare. Politehnica Iaşi şi-a reinventat bărbăţia la Cluj, în meciul cu CFR-ul. Garizii lui Ionuţ Popa au cîştigat primul punct după şase etape tocmai în bătătura campionilor. Cu ceva şanse, moldovenii ar fi putut înmulţi cu trei recolta din Ardeal. Pentru ieşeni botezul punctelor prinde bine oricum. La CFR, în schimb, dezamăgirea apasă greu. Beleaua a căzut pe capul lui Ioan Andone. Suporterii îi cer demisia, iar troglodiţii din conducerea clubului par dispuşi să-i asculte. Demiterea Fălcosului ar lustrui pînă la sublim dictatura proştilor. Pentru că nu Andone a stricat jucăria de la Cluj. Doar lăcomia exagerată a unor javre de pripas, combinată cu incompetenţa preaplinului Iuliu Mureşan, a bulversat trupa care abia prinsese coajă de campioană. Ioan Andone reuşise să articuleze la CFR echipa cu care a cîştigat campionatul. În vară, pentru un plus de valoare, ar fi fost suficiente doar cîteva retuşuri. Dar lucrarea cuminte nu ar fi fost şi profitabilă pentru atîrnători. Fiindcă doar din vînturarea masivă a jucătorilor şi din plimbarea aiurea a banilor iese mînjeala comisioanelor. Aşa se face că la Cluj au aterizat stoluri, stoluri de străinezi care ar fi scufundat şi Arca lui Noe. Era evident (şi am atras atenţia încă de atunci!) că într-o perioadă scurtă de timp Andone nu va reuşi să ordoneze în cadenţa campionatului masa de recruţi aduşi cu toptanul.

Misiunea imposibilă a antrenorului a căpătat concreteţe prin sărăcia de puncte acumulate după şase etape. Pentru a înţelege de ce s-a ajuns în această situaţie, trebuie să-ţi pui însă colarezul la treabă. Sarcină grea! Pentru că de la cei săraci cu duhul nu poţi pretinde, iar cei cărora le mai merge mintea sînt programaţi pe ghiftuială. Singura şansă ar fi ca Arpad Paszkany să destrame pînza de păianjen ţesută în jurul său. Numai dacă va putea şi, mai ales, dacă va dori să cureţe vecinătăţile de lichele, dacă va realiza un contact nemijlocit cu realitatea de la echipă CFR-ul va cunoaşte redresarea în timp scurt. O altă condiţie absolut necesară este aceea ca Arpad Paszkany să fie bine intenţionat. Dacă va miza pe meseriaşi, va fi evidentă orientarea spre reuşită. Dacă va accepta însă sacrificarea lui Andone pentru a proteja identitatea adevăraţilor demolatori ai echipei, atunci pentru Paszkany verdictul de complicitate mi se pare cel mai potrivit.

×
Subiecte în articol: editorial