x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Depăşirea planului de antivirale la hectar

Depăşirea planului de antivirale la hectar

de Victor Ciutacu    |    03 Noi 2009   •   00:00

Fix de-o epidemie de gripă, porcină au ba, mai avea nevoie România electorală de criză. De parcă nu era suficientă isterie-n ţară. N-aş vrea să scriu cu păcat, dar numai cutremurul lui Hâncu ne mai lipseşte ca să punem lacătul pe uşă. Un sec "închis pentru renovare" i-ar putea lămuri şi pe partenerii noştri din UE să nu ne deranjeze o perioadă, că avem nişte mici retuşuri de rezolvat.

Înainte de toate, conform unei obişnuinţe îndelung probate, am luat nişte lumină-n grup de la preşedinte. Care, după ce ne-a uluit de-a lungul anilor cu priceperea sa la presă, fotbal, tinichigerie, curent electric şi ospătărie, a simţit nevoia să-şi dea live doctoratul în gripă. A cărei extindere, de bună seamă, risca să devină o problemă de siguranţă naţională, iar el, tătucul legendarelor fruntarii, nu putea contempla nepăsător atacul viruşilor. Deci a slobozit ferm anunţul că se interzic importurile de vaccin. Fix după ce emulu-i Videanu tocmai ce anunţase că le autorizase. Poate şi fiinţa noastră naţională să producă vaccin la Cantacuzino? E drept, poate, da' nu ştiu cine a împiedicat-o pâna acum pe ea, fiinţa asta naţională plină de sentiment patriotic şi de iscusinţă, să se fi apucat de produs cam de când a dat răceala peste porci. Nici nu mai contează, nu? Nu ştim, nu se pune! Important e ca poporul suveran să băge tare la mojar şi să depăşească planul de antivirale la hectar.

Pentru a nu mai exista vreo urmă de dubiu asupra priceperii jucătoreşti în domeniul virusologiei, operaţiunea a continuat cu două capete-n gura doctorului Streinu Cercel şi-un genunchi în portocale, să mai lase-n ţărână fruntea aia de profesor universitar cu papion. Am învăţat cu toţii de la Teleenciclopedie, pe vremea lu' Piticu', atunci când patrioţii de azi luptau cu regimul băgând în ţară blugi şi ness cu petrolierul, că fiecare fiară care vrea să cucerească un teritoriu începe cu înfrângerea-n luptă dreaptă a stăpânului în exerciţiu şi  continuă cu izgonirea lui din habitat. Ceea ce, de altfel, e păcat să nu se întâmple şi-ntre Carpaţi.

Marinăreasca flegmă de birt a fost urmată, la 20 de ani de la împuşcarea celui pe care până prin 2007 obişnuiam să-l denumim tiranul, de "sugestia" unui consilier prezidenţial, coleg de breaslă cu Streinu Cercel, ca proscrisul să nu mai apară la televizor, că bagă spaima-n lume. În logica asta strâmbă, aştept eliberarea profesorului universitar doctor Adrian Sterinu Cercel din funcţia de secretar de stat în care a fost numit de şeful guvernului interimar şi monocolor pedelist, confiscarea titlurilor sale universitare şi restructurarea catedrei lui de la Universitatea Carol Davila, redeschiderea dosarului său penal închis cu NUP la DNA, lipirea fotografiei sale pe noile bannere cu "votaţi da la referendum şi scăpăţi de gripa porcină"  şi, într-un final apoteotic, afişarea numărului său de telefon în emisiunea lui Radu Moraru. Fiindcă trebuie să priceapă odată lumea asta nerecunoascătoare că, din 20 în 20 de ani, în România, un singur om se pricepe la toate...

P.S. Gata, s-a făcut dreptate! Nevolnicul medic nepriceput şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat. Păcat ca-i Ridzi încă deputat şi ocupată cu procurorii, că mergea de-un interimat la virusologie.

×
Subiecte în articol: editorial