x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Despre mine pe Forum

Despre mine pe Forum

de Ion Cristoiu    |    12 Mar 2006   •   00:00
Despre mine pe Forum

Chestia cu asteptatul unui post m-a scos din sarite. Am simtit nevoia sa pun lucrurile la punct. Drept pentru care mi-am ales un e-mail (nu pe al meu) si am postat urmatorul mesaj. "Incorect. Inainte de 2001 am aparat PSD. Plecand de la teza ca un jurnalist independent trebuie sa sprijine Opozitia. Ce post am avut eu intre 2001 si 2004? Ca sa nu mai spunem ca am pierdut doua procese de presa care m-au costat unul 450 milioane, celalalt 250 mi-lioane lei. Asta in timp ce aceia care-l calca acum in picioare pe Nastase s-au lafait in publicitate de stat sau i-au fost consilieri. Ion Cristoiu."

Miercuri, 8 martie 2006, am publicat editorialul Adrian Nastase trebuie sa accepte perchezitia.

Pana la mesajul cu numarul 23, lucrurile au mers normal. La 23, deja ultimul pentru mine si pentru Forum, Fanul lui Base a postat mesajul Marele zbucium sufletesc ce-l macina pe Cristoiu!:

"Tovarasul Cristoiu se afla intr-o mare dilema: cum e mai bine pentru Nastase? Sa permita totusi Nastase perchezitia sau nu? Framantarile sufletesti ale lui Cristoiu se datoreaza faptului ca nu stie sigur daca Nastase MAI ascunde ceva in apartament, deoarece sigur a ascuns ceva! (...)

PS: un alt zbucium sufletesc e cum sa faca in asa fel ca dl presedinte sa scada in sondaje: sa-l critice sau sa-l victimizeze. E clar, prima varianta a avut efectul chiar invers decat cel scontat!"

Din cate se vede, Fanul lui Base e fan al lui Basescu. Pentru asta, unii forumisti il iau peste picior.

Din motive care-mi scapa, iscalitul sau, ma rog, iscalita Mari gaseste de cuviinta sa se enerveze: "Fane, vad ca tu il plasezi sistematic pe Cristoiu in tagma tutarilor lui Bombonel. Banuiesc ca suntem de acord asupra unei chestiuni si anume aceea ca, daca cineva sustine ceva sau pe cineva, o face cu-n anume scop, cu gandul la oaresce profit. Fa-mi si mie, te rog, o placere si raspunde-mi la intrebarea: ce anume crezi ca are de castigat Ion Cristoiu din faptul ca il apara pe Adrian Nastase?"

Si Mari este un nick permanent pe forumul editorialului meu. M-a criticat de multe ori. De aceea, interventia e in masura sa ma surprinda. Fanul lui Base ii raspunde imediat: "Lasand la o parte indoctrinarea bolsevica (vezi modul cum se imbraca, mereu precum Mao Tse Dun), maestrul are cateva particularitati comune cu Nastase: orgoliu si setea de putere, intr-adevar mai putin de bani. Tare mult i-ar placea lui Cristoiu sa prinda o functie, ca de exemplu sef pe la TVR (vezi atacurile sistematice la adresa conducerii acestui post) sau sa-si poata face un ziar propriu, dar care sa fie sustinut de publicitate de stat, deoarece, asa cum a recunoscut, habar n-are sa umble cu banii si ca averea lui sunt cartile. Induiosator! Asa ca, in cazul revenirii PSD la guvernare (Doamne fereste), cineva ar trebui sa-i fie recunoscator".

Chestia cu asteptatul unui post m-a scos din sarite. Am simtit nevoia sa pun lucrurile la punct. Drept pentru care mi-am ales un e-mail (nu pe al meu) si am postat urmatorul mesaj. "Incorect. Inainte de 2001 am aparat PSD. Plecand de la teza ca un jurnalist independent trebuie sa sprijine Opozitia. Ce post am avut eu intre 2001 si 2004? Ca sa nu mai spunem ca am pierdut doua procese de presa care m-au costat, unul 450 milioane, celalalt 250 milioane lei. Asta in timp ce aceia care-l calca acum in picioare pe Nastase s-au lafait in publicitate de stat sau i-au fost consilieri. Ion Cristoiu."

Fanul lui Base e un nick care nu lasa o replica fara replica. Asa ca mi-a zis-o imediat: "In perioada 2001-2004 nu avea PSD-ul nevoie de dumneavoastra, asa cum nu va era dator cu ceva. Faptul ca a revenit la guvernare glorios s-a datorat greselilor facute de Emil Constantinescu si unii ministri, mai ales taranisti. Iar in tot aceasta perioada, cat PSD a fost la putere, nu ati sprijinit Opozitia, deci teza dumneavoastra e falsa! Acum insa situatia e speciala. Base creste in sondaje, nu ca si Constantinescu, si e mare nevoie ca cineva sa ajute PSD-ul ce se prabuseste. Si agentii KGB intrau in actiune cand era nevoie! (...) Totusi, va multumesc ca v-ati facut timp sa-mi cititi si sa-mi raspundeti la comentarii. Fanul lui Base".

Dur, dar civilizat. A remarcat ca am intervenit ca sa-i dau replica.

Intre timp, Mari a revenit pentru a polemiza cu afirmatia Fanului despre felul meu de a ma imbraca.

E de acord cu observatia privind orgoliul. Scrie si niste vorbe bune despre mine. Pe care nu le reproduc.

Pana acum, discutia s-a dus intre Fanul lui Base si Mari. Cu participarea mea sporadica.

Intervine insa Siclad. Scrie ca ma cred detinatorul adevarului absolut. Ma rog! Eu zic ca, dimpotriva, sunt unul dintre putinii jurnalisti care nu se cred buricul pamantului.

Urmeaza doua mesaje iscalite Ion si Maria. Elogioase la adresa mea. Se intelege ca nu le transcriu.

Un alt nick permanent e Danka. Mesajele sale sunt totdeauna interesante. Se vara si Danka in discutie: "Poate ca nu are nimic de castigat, dar plateste o datorie mai veche. Mai exista o posibilitate legata de zicala «dusmanul dusmanului meu imi e prieten». Domnul Cristoiu are o atitudine total impotriva lui Basescu si ma gandesc ca exista un motiv pentru asta. Indirect victima lui Basescu (asa cum pretinde Nastase) devine prietenul lui Cristoiu".

Mari e decisa sa ma apere pana-n panzele albe: "Bun, atunci spune-mi tu ce motiv ar avea sa fie dusmanul lui Basescu!".

Fanul lui Base: "Raspund eu: orgoliul de care vorbeam! Dl presedinte l-a ignorat, iar acest lucru e foarte dureros pentru un orgolios. Intr-adevar, dl presedinte a facut o greseala, cand, totusi, l-a bagat o data in seama, numindu-l «guru». Bineinteles, al presei ticalosite. Dar oricum, Base invata din greseli...".

Mari: "Faneeee, nu fi asa de naiv! (...). Dar sa nu crezi tu ca ei doi se injura ca ar avea crezuri si principii (prea) diferite, ci doar pentru ca viseaza acelasi jilt si ciolan. Fane, Fane, astia nu-s, frate, oameni de stat! Poate nici macar oameni politici. Sunt doar animale politice, unul e hiena, celalalt facocer. Deocamdata hiena se arata mai tare si are un urlet mai populist decat grohaitul facocerului...".

Fanul lui Base: "Dl presedinte e un adevarat barbat de stat, un om integru (vezi cum a renuntat la imunitatea parlamentara in dosarul Flota), iar Nastase e un las, care isi arata muschii doar cand e pe val, iar cand nu, face pe victima... Orice tentativa de a-i pune in aceeasi oala e sortita esecului!".

Mari: "Haide, mai ,Fane! Declaratia asta n-o astept de la tine, ca tu poate chiar crezi ce spui si sunt gata sa-ti acord circumstante de ingenuitate. Ada-l insa incoa pe nea Shogun Marinescu (a nu se confunda cu nea Shihan Marinescu!), sa ne spuna el cum e treaba cu integritatea lu Base...".

Topul saptamanii: miercuri, 541 de mesaje, marti, 484, joi, 458, sambata, 377, luni, 294.
×