x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Diferenta dintre derbedei si presedinti

Diferenta dintre derbedei si presedinti

de Valentin Stan    |    27 Apr 2006   •   00:00
Diferenta dintre derbedei si presedinti

Cineva trebuia declarat vinovat pentru casele romanilor, prabusite in calea puhoaielor! Fiindca asta smulge din procentele de incredere prezidentiale

Sa presupunem ca mergi pe strada mare a unei asezari din lunca Dunarii, impreuna cu sotia sau fiica! Esti disperat de navala apelor si te gandesti cum sa salvezi putinul agonisit intr-o viata de truda. In jur e agitatie mare. Nu ai timp sa te dumiresti de ce! Nici nu merita! Lumea e la fel de disperata ca tine. E imbulzeala in drum! Toti striga ceva! Nu ai timp sa-i asculti. Se pare ca presedintele Romaniei e si el pe acolo! Sa-i fie de bine! Poate gaseste el o solutie! In imbulzeala generala se aude o voce ragusita, care domina tumultul: "Blondo!" Toata lumea incepe sa strige: "Hei, blonda!". Abia apuci sa observi, uluit, ca vocea ragusita zbiara dupa fiica ta (sau sotia), care se intampla sa aiba parul blond. Te intorci si observi un individ, cu fata congestionata, rezemat de o masina si gesticuland dezordonat, cu venele de pe gat umflate de efort. Sau, poate, de alcool? Nu, nu este un derbedeu! Este presedintele Romaniei, care vrea sa afle daca "blonda" ta se "evacueaza"!!! S-a intamplat aievea, pe 24 aprilie 2006, undeva, in aceasta tara!

Basescu s-a suparat din nou pe presa! Fiindca Dunarea s-a revarsat! Fiindca guvernarea bicisnica a Romaniei nu a fost capabila nici macar sa prevada prapadul! Tariceanu declarase la Galati, pe 9 aprilie 2006, conform Rador (BBC, ora 18:06):

"Eu cred ca s-a creat o stare de... aproape de panica, au fost informatii care au venit, «Dunarea se revarsa, sunt zone in pericol» si nu exista nici un fel de risc de inundatii (...)!".

Cineva trebuia declarat vinovat pentru casele romanilor, prabusite in calea puhoaielor! Fiindca asta smulge din procentele de incredere prezidentiale, afisate ostentativ de sondajele noastre de opinie, pana la epuizarea nervoasa a hartiei ieftine de ziar! Tariceanu, oricum, nu conteaza! Asa ca solutia e la indemana: Presa "se face ca plange de mila cuiva"! Adica e "demagogica"! si invectivele la adresa presei curg ca puhoiul din gura prezidentiala!

Mai mult! Exista o televiziune jenant de obedienta, la care presedintele este abonat constant, cu interventii intempestive, Realitatea TV! Intra in emisie cand vrea, cu un simplu telefon, besteleste pe toata lumea, care nu e de acord cu el, la o ora de maxima audienta, ba chiar da interviuri televiziunii cu pricina, in biroul prezidential! Sigur, precizand, ca pentru prosti, ca, de fapt, nu da interviul televiziunii respective, ci doar adulatorului sau de serviciu, care lucreaza pentru postul respectiv, "marele" ziarist Hurezeanu:

"(...) Eu nu am acordat interviul, in biroul meu, postului Realitatea TV, ci ziaristului Emil Hurezeanu"! (Vezi comunicatul oficial din 23 ianuarie 2006, referitor la interviul pentru Realitatea TV, din 20 ianuarie, ora 19:00). Ha, ha, ha! Rasul este al meu, nu al presedintelui! Adica, vezi Doamne, Hurezeanu pluteste pe ecranele televizoarelor dumneavoastra fara suportul banilor lui Vantu!

Ei bine, Realitatea TV avea si ea un jurnalist pe malul Dunarii, pe unde haladuia Basescu zbierand dupa "blonde". Presedintele si-a "revarsat" mania pe bietul reporter, care indraznise sa-l intrebe de ce a venit asa tarziu sa vada necazul oamenilor prigoniti de ape! Raspunsul a fost devastator (vezi Rador, REALITATEA TV, 25 aprilie, ora 06:15): "Tie n-o sa-ti spun daca ma duc sau nu, numai pentru ca ai o abordare agresiva. Voi introduceti agresivitatea si intre oameni. Oamenii au nevoie de calm acum. Daca puteti s-o faceti, faceti-o cinstit, si nu demagogic. In spatele tau, care il ai pe Vantu, cum plangi tu de oameni, baiatule? Da? Cele cateva sute de mii care au ramas fara toata averea lor de pe urma patronului tau? Atunci, lasa demagogia, te rog eu mult!".

Asadar, reporterul de la Realitatea TV era "agresiv"! Postul ala, unde patron e Vantu si caruia Basescu ii da interviuri in biroul prezidential! Cum n-a mai dat altor posturi! Si in ce consta "agresivitatea" reporterului? Intr-o simpla observatie: "(...) Ati venit abia astazi, dupa o saptamana (...)!"

Stie presedintele Romaniei, cel cu spritul in nas, la Golden Blitz si cu "blonde" in cap, la Dunare, ca presedintele Bush este facut praf, in fiecare zi, de presa, cea mai raspandita insulta la adresa sa fiind aceea ca este inapoiat mintal (moron)? Si ca exista site-uri, pe internet, pline cu astfel de insulte (vezi http://www.presidentmoron.com)? Si ca Bush nu a avut niciodata vreo reactie negativa la adresa presei, de tipul celor cu care ne-a obisnuit presedintele carciumii Golden Blitz? Si ca nu a atacat niciodata patronatul vreunei institutii de presa?

Stie presedintele roman ca, la injuraturile feroce pe care le primeste Blair de la contestatari, la Downing Street 10, Londra, premierul britanic raspunde cu: "Thank God they can"? Adica: "Multumesc lui Dumnezeu ca pot sa ma critice"! Fiindca asta este democratia! Si tot asta este diferenta dintre un presedinte si un derbedeu!
×
Subiecte în articol: editorial preşedintele