x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Din dragoste

Din dragoste

de Tudor Octavian    |    29 Aug 2005   •   00:00
Din dragoste

Cu prima lui femeie Posmanca s-a luat din dragoste si a facut patru baieti. Cel dintai - caucazian. Al doilea - negroid. Al treilea - albinos. Iar al patrulea - mongoloid.

Faptul ca nu-i semanau deloc nu l-a deranjat. Poate si pentru ca nici unul din cei trei baieti pe care Chirita ii avea cu fostul ei barbat nu-i semanau. S-a multumit sa spuna, la fiecare nastere, "Cum mama dracului?!" si si-a vazut mai departe de dragostea lui. Dar cand un cunoscut realizator de televiziune l-a invitat pe platou impreuna cu copiii si acesta si-a facut cruce zicand si el in direct si la o ora de varf: "Cum mama dracului?!", Posmanca a intrat la idei. Curand, si-a dat seama ca nu mai era iubit ca la inceput. Si nu fiindca nici cel de-al cincilea baiat, care tocmai venea pe lume, nu-i semana, ci dintr-un motiv pe care orice barbat care tanjeste dupa dragoste il intelege: femeia si-a adus in casa, fara ca macar sa-l intrebe daca accepta, un ibovnic.

Dezorientat, tradat in iubire, incapabil sa se decida incotro s-o apuce, Posmanca a devenit o prada usoara pentru toate femeile cu mai mult de trei copii de la cinci tati diferiti. A fost deajuns ca una din ele, mama a sase baieti majori, sa se mire cat de mult puteau sa-i semene lui Posmanca doi din ei, ca s-a si indragostit. Au locuit,Posmanca si Arabela, cum a dat Dumnezeu, toti opt intr-o singura odaie. Insa numai pana ce baietii, care-i semanau leit, si-au adus si ei neveste. Om de cuvant, Posmanca a continuat s-o iubeasca si pe cea de-a doua femeie ca pe prima. O iubea la fel de mult ca pe vremea cand, fiind ei numai opt, unde era vorba, era si fapta. Altfel, cum sa se fi nascut cele trei randuri de gemene, daca nu din fapte? Dar dupa ce si nevestele baietilor s-au pus pe turnat copii, odaia, oricat de tare si-ar fi iubit Posmanca familia, a devenit cam mica. Un timp, Posmanca si Arabela au continuat sa procreeze copii crestineste, prin vecini, si doar sa-i creasca acasa. Dar fara pasiunea aceea ravasitoare, fara de care n-are rost sa vorbim de dragoste. E greu de spus care din ei, Arabela sau barbatul, le-au facut pe ultimele fete din obligatie. E si mai greu de spus daca Posmanca a luat sifilisul de la nurori sau nurorile de la Posmanca. Ce-i sigur e ca atmosfera din camera de cinci metri pe patru, unde ani buni domnise dragostea si buna intelegere, s-a tensionat brusc si Posmanca a trebuit sa-si ia lumea-n cap.

Dativa ani, a tot facut copii, cu cine s-a nimerit. Le multumea astfel, dupa puterile sale, femeilor care-l cainau pentru cat ghinion avusese in dragoste. Linistea sufleteasca insa si-a gasit-o tarziu, pe la saizeci de ani, cand a capatat in sfarsit, doi baieti care-i semanau leit.Unul, cu femeia care il adunase de pe drumuri si-l tinea din pensia ei amarata de "mama eroina", al doilea cu fiica acesteia surdo-muta. Iubea, iubea, nu se mai satura de iubire. Totusi, un lucru il facea din cand in cand sa se intrebe daca iubea pe cine trebuia. O asistenta, buimaca de cat puteau sa semene intre ei copiii nascuti in aceeasi zi de mama si de fiica, le-a incurcat placutele. Cazul a fost dat si la stiri, la televiziune, ca un exemplu de neglijenta in munca. "Acum, ca nu mai stiti care-i unul si care-i altul, pe care-l iubiti mai mult - a intrebat reporterul - , pe Gigi sau pe Sile?" "Fa, proastelor - le-a intrebat barbatul, care nu putea trai fara dragoste, pe mama eroina si pe fiica surdo-muta - , care-i Sile si care-i Gigi?" Si fiindca n-a primit nici de fata cu reporterul un raspuns care sa-l lamureasca definitiv, a raspuns simplu, spre satisfactia milioanelor de telespectatori ai emisiunilor de dragoste: "Mai vedem noi".

×
Subiecte în articol: dragoste editorial posmanca