x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dinamo rămâne lider al răvăşelii prosteşti

Dinamo rămâne lider al răvăşelii prosteşti

de Dan Dumitrescu    |    11 Iun 2012   •   09:13

Meciurile de prezentare din turneul final al CE au cam cumintit entuziasmul optimistilor. Fotbalul pe care l-am vazut in primele meciuri din grupe n-a avut cine stie ce strigare. Este adevarat ca unele rezultate au fortat surpriza, dar neprevazutul nu a fost cauzat de vreo inviorare a jocului. Doar intamplarea si-a facut de cap cum a vrut ea, lucrand mult impotriva oricaror argumente logice. Si astfel s-a creat dilema. Vor urma jocuri care vor repune fotbalul in drepturile sale sau vom asista si pe mai departe la o loterie a rezultatelor? Nu ma aventurez la vreun pronostic in acest sens. Raman la parerea ca formatiile nationale beneficiaza de servicii plictisite, raman la parearea ca echipele de club si competitiile lor europene consuma caimacul profesionist al cramponatilor.

Poate doar fazele superioare ale turneului final vor reusi sa-i mobilizeze mai aproape de valoare pe impricinatii de la CE. Pana atunci mai avem insa de asteptat. Iar in aceasta asteptare, pentru a nu ne plictisi definitiv, ne mai consumam enervarea observand gospodareala interna a fotbalului. Gospodareala care imprumuta ca termen de comparatie tot ce se intampla mai rau la turneul final al CE.

Fotbalul facut din intamplare ne-a persecutat si pe noi in tot campionatul trecut, constituind promisiune urata si in viitor. De asemenea, si in privinta derapajelor evidentiate de suporterii dedicatii scandalurilor prostesti concuram cu succes intamplarile urate din Polonia si Ucraina. Iar cand observam gafele fluierasilor care presteaza pentru UEFA vom deveni si mai temeinici in minciuna europenismului care, chipurile, ne-ar caracteriza. Fiindca si noi avem gafeurii nostri, chiar si mai performanti decat gafeurii lor. Imi si imaginez ce replica vor primi in viitor aceia care vor avea tupeul sa se revolte impotriva mediocrilor care prersteaza in fotablul natal. Parca-l si aud pe Dumitru Dragomir. Imi si imaginez cat umor involuntar va consuma presedintele LPF in incercarea de a ne convinge ca suntem europenii cei mai europeni. Doar cu un singur imprumut nu va fi de acord Dumitru Dragomir. El nu va fi de acord nicidecum si niciodata cu ingaduinta de care au beneficiat in Polonia si Ucraina suporterii indisciplinati. Fiindca exigenta il caracterizeaza exemplar pe presedintele ligii atuncii cand dedicatiile tribunei il vizeaza pe el sau pe alti colegi de competenta sefista.

Mediocritatea realitatii de-acasa functioneaza si in pregatirea echipelor pentru startul noului campionat. Dinamo ramane in continuare lider incotestabil al ravaselii prostesti. Dario Bonetii etaleaza cu mare talent incompetenta si capacitatea de a deveni stupidul perfect. Isi acuza jucatorii de tradare si, apoi, declara cu seninatate de odihnit ca nu i-a mirosit niciodata gura. Dupa concediu, Dario Bonetti s-a prezentat la club cu doua liste cuprinzand jucatori indezirabili si jucatori pe care i-ar dori la echipa. Desi Nicolae Badea confirma existenta respectivelor liste, acuzandu-i doar pe aceia care au divulgat secretul manevrelor interne, Dario Bonetti minte din nou cu seninatate. Nu-si recunoaste fapta de bogata incarcatura inepta: 'Nu fac liste, nu dau afara pe nimeni, nu ma ocup de transferuri. Vrau doar performanta la Dinamo'. O fi vrand el. Dar n-are cu ce. N-are nici caracter de indata ce minte cu nerusinare. Sau, poate, nu minte. O fi doar un navetist inconstient in propriile decizii. Dar mergand cu atata insistenta in acest dus-intors derutant ameteste si asistenta. Ii ameteste si pe coltistii foarte prosti din presa care, astfel, pot ajunge la concluzia ca Danciulescu ar fi sifonul de la echipa, ca Bonetti este doar un copil bine intentionat.

×
Subiecte în articol: editorial