x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Diversiunile regimului şi mesajul USL

Diversiunile regimului şi mesajul USL

de Dan Constantin    |    09 Apr 2012   •   14:12

Congresul "3 in 1" a demonstrat, in pofida Casandrelor, ca Opozitia unita are si putere, si consecventa si vointa pentru a reusi rasturnarea regimului Basescu. Intrat in disolutie inca de la inlaturarea prin vot a Cabinetului Boc in 2009, el s-a mentinut pana acum prin falsificarea grosolana a mecanismelor democratiei si folosirea pe scara larga a diversiunilor. De multe ori, oamenii politici, dar si mass-media au cazut in capcanele intinse cu abilitate de profesionistii raului inregimentati in slujirea regimului Basescu. Temele false de dezbatere, minciunile, adevarurile ascunse, blocarea circuitelor informatiilor publice fac parte din arsenalul folosit pentru abaterea atentiei de la criza profunda in care guvernarea PDL si actualul presedinte au impins deliberat Romania. Asistam acum la un urias efort al masinii basiste de propaganda de a inocula populatiei teza ca toate partidele sunt la fel, ca toti politicienii sunt corupti, ca toti trebuie respinsi in bloc. Sub lozinca diversionista "USL=PDL" se incearca inlaturarea electoratului de la urne, instalarea lehamitei, a sentimentului zadarniciei fata de orice schimbare politica in interiorul democratiei. Grupuscule anarhiste sau miscari asa-zis populare, construite pe un populism vulgar, sunt si ele folosite pentru dezorientarea populatiei aduse la disperare prin saracire si coruptie.

Regimul mascheaza sub perdeaua de fum a arestarilor si proceselor puse in miscare de bratul inarmat al Palatului Cotroceni, prin cativa procurori si judecatori santajati, uriasul mecanism al coruptiei institutionalizate in anii cei mai negri ai istoriei noastre recente.

La actualele reuniuni politice ale Opozitiei a fost relevat momentul inceperii bataliei finale pentru inlaturarea definitiva a regimului Basescu, vinovat de starea de haos in care a ajuns statul. In acest cadru este primordial ca mesajul Opozitiei unite sa demonstreze si sa convinga electoratul ca Romania poate fi scoasa din fundatura, ca este posibila o schimbare radicala de directie. Adrian Nastase compara situatia actuala cu un moment de rascruce similar cu cel din 1989. Si atunci ruptura dintre conducerea tarii si populatie era de dimensiunea unei prapastii, si atunci optiunile au fost radicale. Acum, Romania are de ales intre dezvoltare si subdezvoltare, intre un model autist fata de cetateni si unul dedicat problemelor oamenilor, a caror rezolvare impune optiuni economice si sociale curajoase. Intarirea regimului democratic prin eliminarea practicilor politiei politice, redarea increderii in parlamentarism si in institutiile statului, curatate de zgura coruptiei, a politrucilor incompetenti devin obligatie prioritara in actele legislative si de guvernare propuse de Opozitia Unita.

Diversionistii de la Putere, cu disperarea fiarei ranite, incearca sa distruga prin orice mijloace unitatea Opozitiei, sa acrediteze si sa sadeasca neincrederea in capacitatea ei de guvernare, de a impune marea schimbare a Romaniei. Saptamanile si lunile urmatoare sunt decisive pentru a convinge milioanele de cetateni ca speranta lor pentru mai bine, pentru recastigarea demnitatii si increderii intr-un partener solid au un nume fara echivoc – USL.

×