x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dosarul 10 AUGUST devine și mai politic

Dosarul 10 AUGUST devine și mai politic

de Dan Constantin    |    06 Aug 2020   •   07:47
Dosarul 10 AUGUST devine și mai politic

Cine se bate cu cărămida în piept că apără statul de drept, tocmai arată cum intră justiția din România la remorca intereselor politice! Ce forțe subterane lucrează la denigrarea și destabilizarea sistemului judiciar în ansamblul său având ca expresii publice onegheuri care atacă deschis poziția României în cadrul UE, făcând apel la partenerii strategici să taie accesul la fondurile europene? Dosarul 10 august 2018, pornit cu imixtiunea președintelui Iohannis, care dădea indicații procurorilor ce și cum să facă pentru „pedepsirea ” jandarmilor, ajunge după doi ani să aibă o miză politică și mai pregnantă, dar și mai periculoasă .Vedem cum se construiește un „Dosar 10 august 2020”, desprins total de realitatea faptelor din Piața Victoriei, prin care un grup de veleitari nu-și ascund intențiile de a răsturna ierarhiile din justiție. Dacă echipele de comando organizate în 10 august 2018 atacau fizic porțile Palatului Victoria, declarând programatic declanșarea „noii revoluții”, acum sunt vizate conducerile marilor Parchete și Ministerul Justiției. Aceiași propagandiști care susțineau răsturnarea prin forță a guvernului în august 2018 sunt mobilizați să scoată alte foloase din clasarea dosarului, după ce au scăpat de acuzația gravă de acțiune împotriva ordinii constituționale. Marele lor of nu este neapărat că DIICOT i-a scos prin clasare de suspiciunea de vinovăție pe șefii Jandarmeriei care au condus apărarea ordinii în ziua de 10 august 2018. Acesta este doar un pretext pentru a încerca revanșa pentru că au pierdut pozițiile din conducerea Parchetelor în care trebuiau plasați oamenii devotați sistemului. Uităm întîlnirea unor pilangii nemulțumiți de numirea la DIICOT și Parchetul General a procuroarelor Hosu și Scutea? Este același grup care infectează de ani buni spațiul public cu mesajele trimise din boscheții din Băneasa, acelați grup de „soldați japonezi” care nu uită că mama lor a fost Monica Macovei, iar soră bună Kovesi Laura Codruța. Plimbați prin redacții cu finanțări discrete, alimentați cu casete de caltaboși, grupul de presiune media, raliat cu asociații de procurori militarizați, ei dau acum marea bătălie răstălmăcind juridic dosarul 10 august, din care vor o nouă ediție.

Au în Pîrlog, procurorul trimis pe teren - de cine? - să exploateze evenimentul de acum doi ani, un vârf de lance care lovește în decizia DIICOT, nu pentru a lămuri lucrurile, ci pentru a-și continua misiunea de demolare a statului de drept, care ar trebui reconstruit după viziunea grupului din care face parte. Adică, un stat de drept cu puține drepturi cetățenești, o „republică a procurorilor”, sub domnia cătușelor puse după proceduri sumare adversarilor. Acum i se arată pisica și lui Iohannis, folosit doar ca partener de etapă, ajuns să fie reclamat cancelariilor vestice pentru că a opinat favorabil despre o evoluție pozitivă a statului de drept în România!

Megalomania formației asociative despre inițiativa pentru justiție debordează în indicații exacte și imperative pentru soluțiile pe care trebuie să le urmeze în dosarul 10 august Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție! Și evident, totul încununat de o demitere a Georgianei Hosu, urmată de debarcarea Gabrielei Scutea și a ministrului complice care le-a propus - Cătălin Predoiu. Iohannis este îndemnat să-și facă mea culpa, să ceară demisiile celor două „nepricepute” din fruntea Parchetelor! Pe cine punem în loc? Au o listă gata făcută pilangiii din bodega din strada Eminescu!

Iată cum dosarul 10 august devine un dosar și mai politic decât a fost la pornire. Întrebarea este însă ce politică se sprijină pe manipularea grosieră a noului dosar? Întrebarea pe care am adresat-o Ministerului Apărării rămâne valabilă, mai ales că se accentuează perspectivele puciului procurorilor aflați în solda sa.

×