x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dragomir şi Mititelu forţează sincerităţi periculoase.

Dragomir şi Mititelu forţează sincerităţi periculoase.

de Dan Dumitrescu    |    19 Mai 2011   •   21:00

Tarcovnicii fotbalului vor oficia sam­bata ultima cadelnitare a campiona­tului.
Cadelnitarea ultimului drum. E loc de corvoada silnica fiindca ra­posatul este in stare de putrefactie. Ra­posatul pute rau de tot fiindca tea­ca favorurilor s-a dovedit mult prea ingusta in raport cu pretentiile ono­ratilor pomanagii si ai de au ramas cu fudulia pe dinafara se ineaca in spume. Imi place al dracului de tare sa-i vad pe tartani cum sparg ciulini cu fundul de furie pentru ca au acontat portie-ntreaga si s-au ales cu loc de coltul mesei. Dar si mai tare mi-ar placea ca turbarea sa-i scoata defi­nitiv din minti pe maidanezii complicitatilor veroase. Mi-ar placea ca turbarea sa-i aduca pe acestia in pra­gul sinceritatii maxime, asa incat latrarea lor sa aiba greutatea probei incontestabile a penalului din fotbal.

Adrian Mititelu a ajuns cel mai retrogradat personaj din liga mi­zeriei. L-a re­trogradat procesul de licentiere, in cam­pionat nu a reusit sa adune puncte pentru inca o tura, criza l-a lasat fara bani de sarsana si, in consecinta, a fost retrogradat defi­nitiv si de pe lista de protejati ai dra­gomirului sef.

Presedintele LPF, cel mai domn de onoare si mare caracter, a pedalat cu mare interes pentru ca Universitatea Craiova, echipa aflata in grea suferinta regulamentara, sa obtina licenta de participare in campiona­tul trecut. Acum, acelasi foarte domn Dragomir a intors foaia. A dat militaria militiana jos din pod si soli­cita pedepsirea exemplara a Mitite­lului care vorbeste gura fara el. Pre­sedintele LPF se da la FRF cu pro­punerea ca Mititelu sa fie declarat persona non-grata pentru fotbal.

Zice domnul Dragomir ca fede­ralii "pot sa-i interzica sa intre si pe stadion conform legii facute de mine".

Trecem cu ingaduinta peste precizarea "facute de mine". Altfel doar un derapaj paranoic. Fiindca nu are domnul Dragomir atatea vorbe cate ii trebuie unei legi.

Dar are dreptate presedintele LPF cand aduce in discutie utilitatea actiunii de deratizare, cand aduce in discutie starpirea dauna­toa­relor care pun in pericol supra­vietuirea fotbalului. Numai ca doar eli­minarea lui Adrian Mititelu din fotbal nu rezolva cazul. Lista in­de­zirabililor ar trebui sa fie mult mai am­pla. Si ar fi completa daca pre­sedintele ligii ar incepe cu o autonominalizare.

×