x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Drama Robertei

Drama Robertei

de Victor Ciutacu    |    26 Apr 2012   •   14:32

Roberta e pur si simplu terifiata. O cauta ninjalaii filipinezi tocmiti, pe mana bonei, de Victor. Ca s-o ucida mortal si definitiv, doar nu sa fumeze impreuna-n WC. Apelul ei disperat catre tara n-a fost receptat cum trebuie, lumea o ironizeaza la misto pe nedrept. De-atunci sta ascunsa-n dressingul de la Casa Poporului, musca nervos dintr-un carnat afumat si-i da sms-uri lui Cotoi. De nervi a si tocit butonul din mijloc de la blackberry. Iar Cioculet nu-i mai raspunde. Ori a terminat micutul unitatile de pe cartela, ori nu se mai baga dupa ce l-a scapat Kovesi de Bastilia cand cu pensiile votate putin si numarate la dublu. Doar n-o trece si asta la USL? Gandul pardalnic o infioara. Chiar sa fie toti tradatori? D-aia s-o fi uitat sfidator la ea sepepistul care o duce la coafor! O fi blat cu atentatorii filipinezi. Dar daca-s chinezi? Astia de la alianta socialista par in stare de orice.

Mai trage un zavor la usa cabinetului. Sa fie sigura. Ca prea se comporta bizar pandarii. N-ar strica un sfat de la taticu'. Doar a sudat trainic portile de la 1 Mai Ploiesti cand a dat Iliescu lovitura de stat. Pardon, ii zice Revolutie, ca nu putea sefu' sa ajunga ministru pe tira cu rusii. Apasa pe butonul de scurt. Macar Coldea si tot trebuie sa-i raspunda. L-a gasit el pe Miscoci in pivnita la Omar si nu gaseste un thailandez sau ce-o fi criminalul din Dubai tocmit de Ghita? Da, o voce, de femeie, buna si aia! "Numarul apelat este inexistent". Cade psihic. Pufneste intr-un hohot disperat. Clar vor s-o gatuie nemernicii. Inca o noapte baricadata si-i terminata. Rochia neagra e deja sifonata. Fierul de calcat cam curenteaza. Nu poate sa iasa-n roz si sa se predea. Se lasa la trening. E si mai lejera asteptarea sfaraitului. Arunca un ochi in debara. Carnatu-i la jumate, conservele de fasole s-au imputinat, muraturile mai mult fac foame. De la bufet nu comanda, orice ar fi. Pesedistele alea sunt in stare sa-l puna pe birmanez sa-i scupe venin in ceafa de porc.

Ecranul mobilului se lumineaza. Nici nu mai indraznea sa spere. E Cotoiul ei preferat, manca-i-ar ciocu' de intelectual: "Ceai fata am fost la mol la film si ma lasat bateria. Uitate la televizor". Aoleu, ce-or mai zice iar tonomatele mogulilor? Ba nu, e chiar Sever, dragutul de el. Ce haios e cand pare grav. "Barbu Catargiu, I.G. Duca, Armand Calinescu, protestam fata de violenta discursului politic si rezistam". Ce frumos vorbeste. Zici c-a facut scoala la stat. Se mai linisteste. Hai c-a trecut inca o zi de teroare psihica. Inca putin si vine Prigoana s-o scoata cu vidanja. Macar aia e blindata. Pune capul pe-o pernuta. Hai sa mai dea un sms, cat nu taie indonezienii de la Enel curentul. "Severe, daca treci maine p-aci, ia din drum sase metri de carnat, un jambon, o roata de cascaval si-o lada de paine, ca avem zi grea la motiune".

×