x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Dumnezeul analfabet" a vorbit din nou!

"Dumnezeul analfabet" a vorbit din nou!

de Valentin Stan    |    15 Sep 2007   •   00:00
 "Dumnezeul analfabet" a vorbit din nou!

Iată-l pe Dumnezeul analfabet erijăndu-se şi in procuror! Nici o mirare! In 2006, de Ziua Justiţiei, conform comunicatului oficial, din 9 iulie, s-a erijat in judecător:
"(…) Ori de căte ori voi observa mari discrepanţe intre modul cum a fost judecat, la o instanţă, un caz şi modul cum a fost judecat la o instanţă superioară, intotdeauna voi utiliza instituţia graţierii permiţăndu-mi chiar să şi judec (…) Pănă la urmă şi dumneavoastră aveţi nevoie să vă daţi seama cum judecă Preşedintele"!



"Dumnezeu pe pămănt", cum ii zice Mircea Badea, a explicat in ce materie trebuie să-şi dea acordul, in cazul unor foşti miniştri aflaţi in atenţia organelor de anchetă. Analfabet cum il ştim, in problema atribuţiilor pe care le are, conform Constituţiei şi legilor ţării şi iubit de cei asemeni lui, Dumnezeul analfabet s-a exprimat pe 13 septembrie intr-o "cuvăntare" televizată despre educaţie numindu-l pe ministrul invăţămăntului "corijent":
"Din păcate şi nu spun din păcate, aşa o fi constituţional, ăăă (sic!), Curtea Constituţională a stabilit că nici un caz de fost ministru nu poate să meargă in instanţă, decăt dacă trece pe la Comisia Prezidenţială (…)"!


Curtea Constituţională (CC), conform comunicatului oficial al lui Băsescu, din 12 septembrie 2007, a stabilit cu totul altceva:

"Ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procedura specială, prevăzută pentru inceperea urmăririi penale faţă de membrii Guvernului in activitate, se aplică şi foştilor membri ai Guvernului"! Adică, "inceperea urmăririi penale", nu "trimiterea in instanţă"! Bun! Că Băsescu nu ştie ce a zis Curtea Constituţională, e clar! Că nu ştie ce spun legile ţării, e evident! Dar, că nu ştie ce scrie in propriile comunicate, asta cum vi se pare? E beat, genial sau prost? Eu zic că este Dumnezeu şi recreează lumea de la un clondir la altul!


Aşadar, "Comisia Prezidenţială" (in textul legii, "Specială", dar nu aveţi pretenţia ca Băsescu să cunoască legea!) este abilitată, conform "Deciziei Curţii Constituţionale nr. 665 din 5 iulie 2007" şi in baza Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, să prezinte Preşedintelui "un raport cu propuneri privind urmărirea penală sau clasarea sesizării", in cazul dosarelor unor miniştri sau foşti miniştri. Adică, in conformitate cu articolul 16, din Legea 115, "Preşedintele Romăniei este sesizat pentru a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului de către primul-ministru, procurorul general al Parchetului de pe lăngă Curtea Supremă de Justiţie sau de procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie"!


Aşadar, ce face Preşedintele, conform Deciziei Curţii Constituţionale şi Legii 115? Preia propunerea "Comisiei Prezidenţiale" (sic!) sau decide impotriva ei, pentru a "trimite" un fost ministru "in instanţă"? Nici vorbă! El aprobă la propunerea Comisiei Speciale doar inceperea "urmăririi penale", conform CC şi Legii 115! Trimiterea in instanţă este prerogativa procurorului, in baza unui rechizitoriu, acel procuror avănd şi atributul de a decide, după aprobarea dată de Băsescu pentru inceperea urmăririi penale, neinceperea acesteia, aşa cum a fost in cazul ministrului Atanasiu!


Iată-l pe Dumnezeul analfabet erijăndu-se şi in procuror! Nici o mirare! In 2006, de Ziua Justiţiei, conform comunicatului oficial, din 9 iulie, s-a erijat in judecător:

"(…) Ori de căte ori voi observa mari discrepanţe intre modul cum a fost judecat, la o instanţă, un caz şi modul cum a fost judecat la o instanţă superioară, intotdeauna voi utiliza instituţia graţierii permiţăndu-mi chiar să şi judec (…) Pănă la urmă şi dumneavoastră aveţi nevoie să vă daţi seama cum judecă Preşedintele!"


Sigur, domn’ Preşedinte, chiar şi noi "avem nevoie" să vedem căt sunteţi de analfabet, ca să nu zic "corijent" (scuzaţi, ştiu că "analfabet" şi "corijent" nu au grad de comparaţie, mai ales ultimul)! Eu, unul, cred că sunteţi Dumnezeu, dar "foarte" analfabet, ca să zic aşa! Sigur, in cunoaşterea legilor şi a Constituţiei…!

×
Subiecte în articol: editorial analfabet