x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale După Pensionari, Decrețeii!

După Pensionari, Decrețeii!

de Sabina Iosub    |    07 Mai 2018   •   08:31
După Pensionari, Decrețeii!

Nu m-am simțit niciodată decrețel. Pe cuvânt! Conform definiției ar fi trebui să fiu născută din frica părinților de a respecta un decret aberant. Ceea ce, să mă scuze onorata audiență, nu e cazul! Am fost născută din dragostea părinților mei și crescută cu și mai multă dragoste de întreaga familie extrem de indiferentă la linia partidului care conducea România la nașterea și-n copilăria mea.

Așa că, atunci când am văzut că-n țară era lumea supărată de prostia celor de la TNL, sincer, m-am amuzat! Nu pentru ce au scris - o mai mare prostie din toate punctele de vedere cu greu poate să facă un partid, fie el și de tineret - ci pentru graba cu care și-au ascuns prostia. Niște reflexe mai comuniste - hai, repede, să scoatem că poate nu a văzut lumea - mai rar am văzut. S-au comportat, să o luăm pe scurtătură, ca niște activiști ai PCR! Exact opusul decrețeilor care, până una alta, au participat din plin la o Revoluție și au pus umărul serios la ceea ce este România astazi, cu bune și cu rele. Asta spre deosebire de generația celor pe care autorii minunăției îi vânează și care până una alta singura lor implicare în viața acestei țări e câte un like, un share și un “partikip” virtual, niciodată “în viu”.

Ce nu m-a mai amuzat a fost reacția liderilor adulți ai PNL. Adulți, vorba bine, vorbim de vârsta lor, nu de maturitate. Cu o singură și oarecum de așteptat excepție - Adriana Săftoiu este un om care respecta întotdeauna organizațiile din care face parte, dar asta nu a împiedicat-o să gândească singură - restul liderilor s-au făcut că plouă. Mă așteptam la mulți dintre ei să spună ceva nu pentru că unii sunt exact decrețeii luați la mișto ci pentru că, la experiența lor politică, știau că strategic pliantul TNL era un dezastru politic, știau că era incorect fața de exact oamenii care au votat aproape 30 de ani PNL dar știau și că era greșit sociologic pentru că exact decrețeii sunt pătura care mișcă acum România politic, economic, social. Totul a culminat ieri când au decretat: “a fost o stângăcie de comunicare, imediat reparată, hai să nu facem din țânțar armăsar”. Nu scuze, nu sancțiuni, nu promisiuni că o să avem grijă. În traducere: “hai că nu am făcut mare chestie, doar am jignit niște oameni care ne-au votat că am crezut că dă bine, dar chiar nu pricepem ce v-ați supărat atât de tare!”

La așa reacție chiar nu am cum să le mai spun fanilor conspirațiilor că greșesc atunci când spun că Propaganda și-a găsit o nouă țintă după pensionarii terfeliți ani de zile: copiii pensionarilor. Și asta doar de dragul nepoților pensionarilor!

Sincer, sper să greșească cei care văd peste tot conspirații însă, recunosc, mă așteptam la mai mult din partea unui mare partid aflat în Opoziție. Dacă așa își ascunde mizeria când e in Opoziție, cum o face când e la Putere?

 

×