x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Elena Udrea, şi bătută (la vot) şi cu banii luaţi

Elena Udrea, şi bătută (la vot) şi cu banii luaţi

de Lucian Avramescu    |    26 Noi 2012   •   14:33

Colegii mei au postat joi, pe site-ul ampress.ro, știrea conform căreia Elena Udrea, după ce a depășit formele tradiționale de netezire a bunăvoinței alegătorilor din Roman, a purces la construcția unei cruci. O cruce de 25 de metri, aproape cât cea de pe Caraiman. Întrebarea e dacă simbolul creștin al răstignirii intră sau nu la capitolul mită electorală. Dacă e mită se încadrează în suma legală de zece lei pe alegător? Să înalți o cruce e lăudabil și indică o încercare de împăcare cu Dumnezeu. Aici, conform declarației madamei, ea vrea ce vor enoriașii zonali, care-și doresc așa ceva. O cititoare a portalului nostru comentează în registru bășcălios că dacă o face Udrea precis iese ”Crucea de piatră”. Nu, crucea va fi, din informațiile noastre, din metal și va purta, încolăcite pe barele ei, beculețe colorate care vor lumina întregul colegiu. Dedată la sfințenie, madam sacrifică două genți Vuitton pentru binele creștinătății. Modelul îl oferă chiar idolul ei de la Cotroceni care, gelos că Iliescu, autodeclarat liber cugetător, a reconstruit biserica în care se ruga regina Maria, a dat  jos placa votivă, pentru a șterge urmele predecesorului și s-a iscălit pe clopot. Nimeni nu-i mai poate da jos cucernicia înscrisă în metal iar nea Nelu va crăpa de ciudă. Băsescu a făcut-o, carevasăzică, lată, în stilul lui. Udrea o face înaltă. Lupta pentru voturi și cucernicie trebuie dusă în forță.

Candidata PDL, ctitor până acum de pârtii electorale, declară că a sfințit deja locul unde va fi amplasat simbolul răstignirii, au fost aduși popi care au murmurat rugăciuni. Moldovenii din satul Ion Creangă, au văzut și trăit multe. Străbunii lor, contemporani cu Ștefan, au apucat zilele în care Domnul, pentru a cinsti o victorie sau a mai șterge din păcatele lui cele multe lumești ridica o mănăstire. Iubețul domnitor, zic cronicarii, poftea la orice femeie frumoasă, țărancă sau boieroaică și până n-o avea nu se potolea. El a umplut Moldova cu 160 de urmași știuți la care se adaugă neștiuții. Ce-a apucat-o pe madama dinspre Pleșcoi care n-are copii și nici nu circulă zvonul c-ar fi poftit la vreo moldoveancă? Motivul invocat de candidată este ziua de Sfântul Nicolae (cade înainte de scrutinul din 9 decembrie). Atunci va fi cântată din nou de popi donația. Mărturisesc, sunt impresionat. Niciun alt candidat n-a făcut atâtea pentru alegătorii care-l au la mâna votului. Să te muți acolo (în campanie!), să-ți cumperi apartament și-l mobilezi ca plebea când ai castele în București, să le faci casă de înfrumusețat muieri ca la Paris și să le mai înalți și cruce cât un bloc! Cui îi dă portofelul la așa ceva?

Campania e în plin avânt. Sunt așteptate noi ghidușii electorale în circumscripția moldavă unde fosta ministresă ar fi în stare să-și dea și cămeșa de pe ea, rămânând ca Eva, numai să fie aleasă. Sondajele au înțepenit-o deocamdată la un scor minuscul, în timp ce contracandidatul, un modest intelectual romașcan, a cărui singură avere sunt cărțile, s-a cocoțat obraznic la peste 50 la sută. Să te mai ții de sfințenii!

×