x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Epopeea alegerilor locale

Epopeea alegerilor locale

de Gheorghe Voicu    |    13 Iun 2012   •   11:59

Alegerile locale – ce epopee! Grabit, intra in scena Traian Basescu. Ca sa-l mai bage si pe el cineva in seama, duminica, dupa vot, s-a dus la cumparaturi. Doamna Maria i-a zis: ia listuta si uite care-i directia! Ha, ha, ha! Ca un facut, presa a aflat. Iata un motiv sa apara si presedintele la televizor. Mai mult, suspect de amabil, intra in direct la aproape toate televiziunile de stiri. Vechiul truc de imagine, exersat si la alte alegeri. De data asta, a parut penibil si nu i-a mai iesit: nu mai e persoana importanta de pe vremuri. Oare el stie?

Nu putea lipsi din poveste micutul Boc. Injurat de adversari, dispretuit de ai sai, Boc devine un erou nedorit al PDL-ului. Ratusca pricajita a castigat la Cluj. Clujenii, niste mitici cu reactie intarziata, degeaba se lauda ei cu Viena, ca tot de la portile Stambulului sunt, l-au votat sa le fie primar. Ca va fi un edil legat de maini si de picioare, inconjurat de armata USL-ului, nu mai conteaza. Victoria lui e doar simbolica pentru PDL, dar ii pune pe liderii de la Bucuresti intr-o situatie imposibila: sa-l mai dea jos din functia de presedinte? Acum, cand incepe traversarea desertului opozitiei, harsitii din Capitala aveau nevoie de o executie in piata publica. Iar victima era Boc. Dar acum? Ratusca de la Cluj le-a adus o victorie de care vorbeste tot USL-ul. De aceea, cand il vezi pe Boc, la inaltimea lui, iti vine sa exclami: ce mica-i lumea! Si viata ce umor absurd are!

In acest timp, la Bucuresti, continua chinurile lui Traian. Luni a avut o intalnire cu bine-cunoscutul si indragitul print Charles. Englezul, om serios si indragostit de Transilvania, s-a gandit sa-i faca o vizita pedelistului de la Cotroceni. Romanul, superficial cum il stim, l-a felicitat pentru nunta de diamant a celor de la Buckingham. Regina si consortul sarbatoresc nunta de diamant, zice al nostru, asa ca ia sa va felicit. Ca a fost o gafa, se stie. Ca presedintele habar n-avea ce sarbatoresc englezii de vreo luna, s-a vazut. Noroc cu traducatoarea care a salvat situatia. Concluzie: mai exista si la Cotroceni oameni care stiu pe ce lume traiesc.

Nu putea lipsi din epopee Nicusor Dan: omul de care multi au auzit, dar pe care putini l-au vazut. El a ajuns un mic star al Internetului. La un moment dat, devenise chiar de bonton sa anunti ca il votezi pe Nicusor. Si rezultatul n-a fost rau: a luat 70 000 de voturi. Cu admiratie respectuoasa, un ziar de sport chiar remarca: mai multi votanti decat capacitatea National Arena. Ca un stadion devine unitate de masura a succesului electoral – iata un nou efect uimitor al acestor alegeri locale. Iar Nicusor Dan dispare, incet-incet, printre link-uri si romantisme de doi biti.

In final, dar nu cel din urma, apare Razvan Ungureanu, care descopera piatra filosofala: jumatate dintre romani n-au mers la vot (unde o fi vazut el participare de suta la suta?). In consecinta, adreseaza un apel fortelor de dreapta: sa ne unim! Sub a cui conducere? A lui Ungureanu, evident. De ce? Ca sa oprim socialismul din Romania. Si sa salvam tara. Marele ghinion al Romaniei: toata lumea vrea s-o salveze.

×
Subiecte în articol: editorial