x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Eternul si fascinantul popor roman

Eternul si fascinantul popor roman

15 Iun 2004   •   00:00

Eternul si fascinantul popor roman a dat, din nou, o lectie de democratie conducatorilor sai. Esecul partidului de guvernamant in alegerile locale a fost, e drept, nu absolut, dar apare dramatic, in mod relativ,

(...)(...)in raport cu proiectele pe care aceasta formatiune politica si le facuse de confiscare pur si simplu la dispozitia sa, ca partid-stat, a viitorului. Poporul roman, singurul in stare sa faca ceva intr-o asemenea situatie in conditiile democratiei, a taiat, prin votul sau, din ghearele celor care ii harazisera nimic altceva decat resemnare in fata umilintelor si furturilor din partea baronilor coruptiei si obrazniciei.

Poporul roman s-a dovedit din nou etern si fascinant. Sa mai vina acum vreun analist politic sa-l desfida ca este nepregatit pentru democratie, ca este imatur politic si alte asemenea ineptii! Cum se puteau solda alegerile din Romania in diferitele faze ale tranzitiei altfel decat s-au soldat? Exista vreo alternativa reala la Iliescu si ai lui in 1990 si 1992? Sa fim seriosi! Cine l-a scos din joc, pentru obladuirea imobilismului si coruptiei, pe domnul Iliescu? Poporul roman prin vot! Ca a facut-o degeaba si ca s-a vazut nevoit sa-l aduca inapoi, tot prin vot, dupa patru ani, nu a fost vina sa! Vina are un nume precis: Emil Constantinescu. Cine a trimis in opozitie pentru imaginea asociata cu coruptie si iar coruptie, si nu pentru altceva, prima guvernare PSD-ista? Poporul roman! Si nu a fost vina acestuia ca guvernarea alternativa s-a dovedit atat de incoerenta si incompetenta pe cat a fost! Guvernare pe care, in mod logic, tot poporul roman, prin votul sau, a trimis-o la plimbare! Cine din aceasta guvernare a reusit sa se desprinda in mod viclean si din timp s-a salvat. Cine a fost nevoit insa sa preia responsabilitatea, cum a fost cazul PNT-CD, a fost marginalizat pana la scoaterea, cel mai probabil definitiva, din viata politica.

Acum, la locale, poporul roman si-a facut si de aceasta data datoria! Le-a pus piedica celor ce se pregateau fara merite sa-l calareasca, in viziunea lor, poate pe vecie.

Ar fi mare pacat daca in locul pedeseristilor de la PDSR ar veni la carma pedeseristii de pe la PNL si PD. Pedeserismul, prezent pe la toate partidele, este o stare de spirit si un mod de actiune. Sfidare, aroganta, baroneala, coruptie. Toate, din ce in ce mai nepotrivite cu vremurile si cu prezumtiva primire a Romaniei in Europa. Perpetuarea pedeserismului ar constitui un mare pacat, caci eternul si fascinantul popor roman merita mai mult!

×
Subiecte în articol: editorial roman