x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Falimentul vine pe ţeava caloriferului

Falimentul vine pe ţeava caloriferului

de Victor Ciutacu    |    07 Mai 2010   •   00:00

Ascult şi citesc, de aseară, repetitiv, o liotă de "specialişti" şi "analişti" de pripas care peroreză inept şi propagandistic despre răul cel mai mic şi/sau lipsa influenţei negative asupra mediului privat a măsurilor promise de preşedintele Băsescu.

De la gureşa doamnă Paul, fostă Vass (care uită că ia banii statului să-l consilieze pe şeful guvernului care n-a făcut până acum absolut nimic şi se comportă precum comentatorii economici neimplicaţi politic) şi până la prăpăstiosul domn Şerbănescu (coleg cu mine la ziar, portstindardul demonizării moştenirii Tăriceanu şi al luptei împotriva băncilor imperialiste care sug sângele poporului), "crema" analizei economice nu scoate un sunet despre cea mai cruntă decizie: desfiinţarea subvenţiilor la energia termică. Care va duce, indiferent cât s-ar strădui să ascundă poeţii de curte ai Cârmaciului, la dublarea facturilor la întreţinere.

În multele blocuri care împânzesc Land of Choice locuiesc, în afara pensionarilor condamnaţi la moarte, a şomerilor şi a salariaţilor sistemului public, o mulţime de întreprinzători privaţi ori angajaţi de-ai lor. Care vor suferi. Restul influenţelor măsurilor iresponsabile, de extremă dreaptă, anunţate live de Traian Băsescu le-a explicat, neaşteptat de calm şi (până şi) pe înţelesul inepţilor care au fost în stare să voteze himera anticomunismului şi a luptei împotriva corupţiei, Mircea Badea.

UPDATE: Hai că taie cu 15% şi alocaţiile nesimţite ale copiilor, şi indemnizaţiile de handicap. Probabil fiindcă victimele nu pot protesta în Piaţa Victoriei. Aştept cu încredere cumpărarea patentului Zyklon B şi folosirea produsului pe scară largă.

×
Subiecte în articol: editorial