x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fatalitate

Fatalitate

de Roxana Roseti    |    25 Oct 2009   •   00:00

Aşa ar fi spus Caragiale, că tot vă introducem duminica aceasta în momente şi schiţe. Prin intermediul DVD-ului din această duminică, bineînţeles, DVD care conţine filmul "Momente şi schiţe", realizat de inegalabilul Jean Georgescu.

Doamne elegante, fete în casă cu surâsuri înflorite pe guri triste, olteni grăbindu-se spre piaţă, bărbaţi luminaţi doar de trecerea fandosită a câte unei mondene cu botine din cele mai fine, cuconiţe nostime, băieţei neastâmpăraţi, care fumează şi umplu galoşii vizitatorilor cu dulceaţă. Cu cât trece timpul cu atât îl apreciem mai mult pe Caragiale, ale cărui conversaţii abundă de inteligenţă acidă şi umor ireverenţios. "Fatalitate" ar fi spus Caragiale referindu-se la... femeile fatale!

 "La Femme Fatale", cum i-au spus francezii femeii de care s-au simţit atraşi în mod irezistibil, până la obsesie şi fără scăpare. Totuşi, "La Femme Fatale" nu se poate defini cu exactitate. Dacă e să ne trezim puţin din frumosul letal al exprimării, nu sunt decât femei care se simt bine în pielea proprie. Şi le place foarte mult această piele pe care nu ar schimba-o cu a altcuiva pentru nimic în lume.

De asemenea, pe lângă faptul că se simt bine în pielea lor, aceste femei simt viaţa altfel, gustându-i, de ce nu, latura amuzantă. Fiice ale Evei, nu sunt cu nimic mai prejos de Adam, explorându-i cu toată fiinţa coasta, în toate momentele şi schiţele unei lumi la fel de fatale.

×
Subiecte în articol: editorial