x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Feciorii lui Fecior şi Vişinescu din presă

Feciorii lui Fecior şi Vişinescu din presă

de Dan Constantin    |    22 Aug 2014   •   12:44

Marile "caractere" ies hidoase la iveală mai ales când încearcă să se transforme în justițiari. Suiți pe un postament de fumuri i-am văzut zeloși, puși la treabă în ziua eliberarii lui Adrian Năstase.

Dimineața au pledat cu îndârjire alături de procurorii DNA. Învârteau principii, vedeau statul de drept prăbușit sub loviturile din cererea de ieșire din penitenciar a fostului prim ministru. Jubilaseră de plăcere, până la orgasm, în urmă cu câțiva ani, la condamnarea considerată de mulți o răzbunare a lui Băsescu. Încercau și acum reînnoirea aceleiași senzații sadice, producătoare de hormoni alternativi care le bloca reacțiile omenești. Judecata și logica le erau viciate de ura cuprinsă în actele adiționale la contractele de drepturi de autor. Haita se aciuase la două televiziuni înveninate care anunțau apocalipsa după eliberarea lui Năstase.

Sentinta judecătorilor i-a lovit ca o maciucă. Au primit-o ca pe o condamnare la moarte a Justiției, un pact cu diavolul ieșit din pușcărie. Tremurau de mânie, vibrau de indignare, nu acceptau argumentele susținute  de lege.

Educația de cadriști a unora, transmisă de la laptele mamei, jegoșenia morală a altora, deontologia de mercenari unea corul cavalerilor dreptății înjunghiate pe la spate de judecătorii de la umila instanță  cu pereți coșcoviți din Ilfov.

I-am privit cu milă, apoi cu greață dar și cu îngrijorare. Erau urmașii fideli ai acuzatorilor lui Dzerjinski, importați și aclimatizați în 25 de ani de tranziție. Faptul că aceste specimene sunt formatori de opinie, au răspunderi editoriale permite distorsionarea  gravă a democrației și fac foarte alunecos drumul spre înțelesul și sensul actului de justiție.

Sunt mai dogmatici decât Ana Pauker, mai îndoctrinați decât Leonte Răutu și mai perfizi dacât cameleonul Tismenski. Sunt plămădiți din același aluat cu torționarii staliniști, au devenit urmașii în fanatism ai șefilor de pușcării trimiși acum spre instanțe. Fecior și Vișinescu pot să fie liniștiți. Dacă vor fi condamnați își lasă în libertate nepoții, grupul de țuluși și papici aciuați prin presă.

Cine sunt acești procurori itineranți,care își asuma rol de curte marțială, fără drept la replică sau recurs?

Prostul cu crengi care scuipă venin prin bot toată ziua labe 1, scandalagiu de profesie dat afară din toate redacțiile conduce plutonul. bOrcanul plin cu prostie, criticul de tenis megaloman care conducea o bărcuță a minciunii de lux crezându-se comandant de crucișetor, vivandiera sugătoare de mentosan ca să-i treacă greața de copiii cruzi, un hoț care caută prin coșul de gunoi hârtii care îl luminează pe întunecatul Băsescu sunt șefi de grupă. Animatoarea de la circ, trecută pe centura politicii și parcată în magazia de recuzită a Elenei Udrea, balabusta cu inteligența fugită prin unghii, ridicătoare la fileu în interviurile cu suspendatul României, prostul solemn plecat tuns de la jurnalul, se adaugă și ei famililor extinse Fecior și Vișinescu.

Circuitul leprelor în mass media este asemănător cu mișcarea apei în natură. Câteva specimene s-au evaporat de la Jurnalul National și Antena3 . Sunt  multe povești de spus...

×