x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fete pentru carne

Fete pentru carne

de Tudor Octavian    |    05 Iul 2011   •   21:00

n) Un american, 'dependent de sex' – conform stirii care a facut oco­lul pamantului –, a 'marturi­sit' 25 de amante. Intocmai cri­mi­na­li­lor in serie, care-si marturisesc fap­tele. Intrebarea, si nu numai pentru americani, este: la cate aman­te un barbat se cheama ca e in­dependent de sex? O a doua in­trebare, derivand din prima, ar fi: la cate amante se cheama ca un american ii e fidel sotiei?

n) Mao Tze Dun avea in toate pie­­­tele niste portrete gigantice. La por­­tretele din ce in ce mai mari, in­ven­­­tivitatea chinezului a produs un tip de omagiere, tot excesiva, dar de cealalta parte a infinitului: por­tretele din ce in ce mai mici. Pic­tate pe bobul de orez, pe varful de ac, de privit cu microscopul.

n) La un parastas, mesenii, tristi si inlacrimati, canta, dupa ce au servit mici si bere: s-altadata, s-al­tadata, o s-o facem si mai lata!

n) Foarte putini din turnatorii Se­cu­ritatii s-au realizat pe de­plin ca turnatori. Cei mai multi au avut sincope si se poate spu­ne ca, de fapt, s-au ratat ca delatori. Nu se rateaza numai artistii. Mie, de exemplu, un prieten pier­dut mi-a spus, dupa 1990, ca a fost turnator si ca trebuia sa ma racoleze. Dar ca s-a convins ca nu-s bun de tur­na­tor. Astfel, mi-a explicat, m-a salvat. I-a zis ofiterului de legatura ca sunt gura mare, ca am proble­me urate cu femeile si ca nu prea am caracter. Cum s-ar zice, ca tur­nator trebuia sa fii un om de mare caracter.

n) Un domn trecut bine de 70 de ani spune ca ar angaja 'provi­zo­riu' ceva cu o firma si ca se mai gandeste, fiindca afacerea nu-i de viitor. Oare ce inseamna 'provizoriu' la 75 de ani?

n) Talciocurile sunt pline de lu­cruri de dat cadou. Exista o in­trea­ga industrie de obiecte, care nu in­seamna nimic, de vreme ce ajung dupa un timp in talciocuri, la preturi de targuiala mica. Nu stiu pe la cati daruiti s-a invartit ca­doul dat de mine unei familii, dar s-a intors de unde a plecat dupa un an. Fusese cumparat dintr-un talcioc de curand.

n) Noi, romanii, am pierdut mai multe batalii, care nu sunt consemnate in nici o carte de istorie: cu sapunul, cu pasta de dinti, cu gunoiul stradal, cu adevarul istoric.

n) In cronica unui film se vor­bes­te de 'un maximum de femini­tate' la actrita care joaca rolul prin­cipal. Am incercat sa-mi ima­gi­nez ce ar pu­tea fi acest 'maximum' si imediat am mers cu ideea la 'un mini­mum de feminitate'. Ar insemna sa existe si 'o medie de fe­mi­ni­ta­te'? Cum le masori?

n) Multi artisti si-au abandonat pro­­­fesia, dupa 1990, fiindca n-au pu­­tut crea fara sefi si cenzura.

n) Intr-o relatare despre o re­tea de tigani care racola tinere si le du­­cea 'la produs' in Spania si Franta, apare formularea 'fete pen­tru carne'. Citind stirea, mi s-a crispat mana pe ziar. Mintea mea re­fuza intelesul cuvintelor.

×
Subiecte în articol: editorial